CELEBRITIES

Αυτό το βίντεο θα σου φτιάξει τη μέρα

Θα δεις τη γενναιοδωρία που δεν περιμένεις, τη γενναιοδωρία που δε σχετίζεται καθόλου με το εισόδημα του εκφραστή της, τη γενναιοδωρία χωρίς δεύτερη σκέψη, τη γενναιοδωρία των παιδιών, τη γενναιοδωρία που συγκινεί και εμπνέει.

 

Στο συγκεκριμένο βίντεο η ActionAid Ελλάς κινηματογράφησε μετά την άδεια των γονιών του που παρακολουθούσαν διακριτικά, την αντίδραση ενός παιδιού που μένει στο χωριό Τσέτσερε στην περιοχή Γκα της Γκάνας, όταν κάποιος του πρόσφερε γλυκά. Η μικρή Afua πήρε τη σακούλα με τα γλυκά και έκανε αυθόρμητα αυτό που έχουν δει πολλές φορές όσοι έχουν επισκεφτεί τις περιοχές δράσης της ActionAid στην Αφρική. Άνοιξε τη σακούλα και τα μοίρασε στα αδέρφια και τους φίλους της.

Το αληθινό περιστατικό του βίντεο είναι υπέροχο, αλλά ευτυχώς, όχι μοναδικό. Χιλιάδες αντίστοιχες πράξεις αγάπης και μοιράσματος διαδραματίζονται στις πιο περιθωριοποιημένες κοινότητες του κόσμου μας, στις κοινότητες δράσης της ActionAid. Το ίδιο ισχύει και στην Ελλάδα της κρίσης, όπου χιλιάδες άνθρωποι μοιράζονται όσα έχουν στηρίζοντας τους λιγότερο τυχερούς συνανθρώπους μας, όπου κι αν αυτοί βρίσκονται.

«Εμείς, στην ActionAid, είμαστε τυχεροί. Βλέπουμε καθημερινά πράξεις γενναιοδωρίας τόσο στην Ελλάδα της κρίσης από ανθρώπους που στηρίζουν τις δράσεις μας, όσο και στις φτωχότερες περιοχές της Αφρικής, της Ασίας και την Λατινικής Αμερικής όπου δρούμε, από τους ανθρώπους που στηρίζουμε», δήλωσε ο Γεράσιμος Κουβαράς.

Αν τα παιδιά στην Αφρική μοιράζονται τα πάντα, τότε σίγουρα εμείς μπορούμε να μοιραστούμε το βίντεο και να στηρίξουμε τα παιδιά που υποφέρουν από τις επιπτώσεις της ξηρασίας στην Ανατολική Αφρική. Όσες περισσότερες φορές παίξει το βίντεο, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το ποσό που θα αποδοθεί στην ActionAid μετά το τέλος της καμπάνιας από το YouTube.

Το σύνολο του ποσού που θα συγκεντρωθεί από το YouTube θα στηρίξει την επείγουσα δράση της ActionAid για την αντιμετώπιση της έλλειψης τροφής και νερού εξαιτίας της παρατεταμένης ξηρασίας σε Αιθιοπία, Κένυα και Σομαλία. 12 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται στα πρόθυρα του λιμού από την τεράστια καταστροφή που έφερε η έλλειψη βροχοπτώσεων. Η ActionAid έχει ήδη ξεκινήσει να διανέμει είδη πρώτης ανάγκης, τροφή και νερό σε Αιθιοπία, Κένυα και Σομαλία και επιπλέον, στην Κένυα ανακατασκευάζει πηγές και πηγάδια και στη Σομάλιλαντ δίνει έμφαση στις γυναίκες που κινδυνεύουν.

boo!