SEX

Τα 7 σημάδια που μαρτυρούν ότι περνάς καλά στο σεξ

unsplash.com

Το σεξ είναι ένα απ΄τα πιο σημαντικά κομμάτια στη ζωή μας και γι' αυτό καλό θα ήταν να είναι πολύ και καλό, δεν συμφωνείς; Είτε είσαι σε σχέση είτε είσαι single, τι καλύτερο από το να απολαμβάνεις τη χαρά και την ικανοποίηση του σεξ όπως και όποτε θες; Τίποτα. Συμφωνούμε.

Αν ανήκεις, λοιπόν, στις δεσμευμένες, ευκαιρία να ρίξεις μια ματιά παρακάτω και να δεις σε πόσο καλό σημείο βρίσκεται η σεξουαλική σου ζωή με τον σύντροφό σου, να πάρεις ιδέες και-γιατί όχι- να την ανανεώσεις λίγο; Εντάξει, εκτός κι αν το ζείτε στα άκρα γενικά, όπου εκεί δεν ξέρω αν μπορώ να προτείνω κάτι περισσότερο. Εκεί θα πω μπράβο και πάλι μπράβο.

Αν, από την άλλη πλευρά, είσαι single αλλά το εξασκείς το άθλημα *wink wink*, πρώτον, πολύ καλά κάνεις (και σε σένα μπράβο) και δεύτερον, πάρε μια γεύση για το ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι έχεις καλή σεξουαλική ζωή ανεξαρτήτως status.

Άνεση, το Α και το Ω μεταξύ δύο συντρόφων

Γιατί φίλη μου, πώς θα περάσεις καλά και θα κάνεις και τον άλλο να περάσει καλά αν εσύ κάθε τρεις και λίγο σκέφτεσαι «πώς φαίνεται το παχάκι/η κυτταρίτιδα/η κοιλιά μου τώρα;» Άσ’ τα λοιπόν στην άκρη αυτά, παραδειγματίσου από την Ashley Graham και άσε την ανασφάλεια έξω απ’ το κρεβάτι (και τη ζωή σου γενικά).

Επικοινωνία. No words needed.

Ποια σχέση μπορεί να λειτουργήσει χωρίς επικοινωνία και συνεννόηση, πες μου εσύ. Από την πιο απλή μέχρι την πιο σύνθετη. Πώς θα καταλάβει ο άνθρωπος αν αυτό που κάνει όντως σ’ αρέσει ή αν απλά δέχεσαι καταστάσεις; Μήπως να του το ‘λεγες; Εδώ δεν υπάρχει χώρος για ντροπές. Το ίδιο ισχύει και για εκείνον φυσικά.

«Ανοιχτό» μυαλό

Ποιος ο λόγος να υπάρχουν ταμπού στο σεξ; Το κάνεις για να περάσεις καλά, μην κολλάς και ψειρίζεις κάθε τι νέο μέχρι να το κάνεις. Βγες από τη ρουτίνα, χωρίς υπερβολές φυσικά. Δοκίμασε τα όριά σου. Κανείς δε θα σε πιέσει να κάνεις κάτι που δε θες. Σημαντικό κομμάτι μετά την επικοινωνία, αφού χωρίς αυτήν δε θα μπορέσετε να μοιραστείτε -και να κάνετε πράξη- τις ιδέες σας.

 

Προκαταρκτικά

Αγάπη χωρίς πείσματα δεν έχει νοστιμάδα λένε οι παλιοί. Όπου αγάπη βάλε σεξ, κι όπου πείσματα βάλε προκαταρκτικά, θα πω εγώ. Πώς να το κάνουμε; Χωρίς λίγο παιχνίδι πριν το «κυρίως πιάτο» πώς περιμένεις να δεις πυροτεχνήματα, οεο; Άσε που δεν είναι λίγες οι φορές που τα προκαταρκτικά ξεπερνούν σε ένταση το ίδιο το σεξ. Όλη αυτή η διέγερση με τα διάφορα παιχνιδίσματα μέχρι να έρθει η στιγμή να γίνεται «ένα» είναι σίγουρα αξεπέραστη. Μην τα αφήνετε στην άκρη λοιπόν. Ξεκινήστε καλά, για να τελειώσετε καλύτερα #διπλής

Δοτικότητα

Ο δρόμος για τον οργασμό και την απόλυτη ευχαρίστηση είναι διπλής κατεύθυνσης και η δοτικότητα είναι το κλειδί. Ένας σύντροφος που νοιάζεται μόνο για την δική του ευχαρίστηση και αφήνει στην άκρη τη δική σου καταλαβαίνεις νομίζω και μόνη σου πως δεν είναι ο ιδανικός. Μην ξεχνάς: ό,τι δίνεις, παίρνεις.

Γέλιο

Σεξ -και μάλιστα καλό σεξ- χωρίς γέλιο δε γίνεται. Τι εννοώ; Όχι φυσικά να γελάτε σαν 15χρονα που τώρα ανακαλύπτουν το σεξ αλλά να μπορείτε να γελάσετε με κάποιο απρόοπτο ή κάποιον ήχο. Ανήκει κι αυτό στο κομμάτι της άνεσης που είπαμε και στην αρχή. Τι καλύτερο απ’ το να είστε χαλαροί και να μπορείτε να αντιμετωπίσετε ό,τι προκύψει με χιούμορ χωρίς να είναι άβολο για κάποιον απ΄τους δυο σας;

Όρεξη

Καλή σεξουαλική ζωή και όρεξη ώστε να την αποκτήσεις, είναι σχέσεις πολύ συνυφασμένες. Όρεξη δεν σημαίνει θέλω σεξ, το θέλω τώρα. Σημαίνει διάθεση να ανακαλύψεις τον εαυτό σου, να μάθεις τι σ’ αρέσει και τι όχι. Διάθεση να πειραματιστείς, να βρεις τον σύντροφο που σε «φτιάχνει» απόλυτα και έχεις χημεία μαζί του. Διάθεση να παίξεις, να ζήσεις, να φτάνεις στον 7ο ουρανό ξανά και ξανά.