SEX

3 τρόποι να ξαναζωντανέψετε το πάθος στο γάμο

Στις μακροχρόνιες σχέσεις και τους γάμους, το πάθος και οι συναισθημαιτσμοί, οι αγάπες και τα λουλούδια, δυστυχώς δεν είναι πάντα εκεί όταν τα χρειάζεσαι ή όταν θα ήθελες να είναι. Η δουλειά, οι υποχρεώσεις, η ρουτίνα, η ζωή εν γένει, συμβάλλει στο να παύεις να βλέπεις από ένα σημείο και μετά τον άλλον ως το κινούμενο αντικείμενο του ερωτικού σου πόθου.

Και είναι και απόλυτα λογικό θα σου πω εγώ. Δεν γίνεται να περνούν τα χρόνια και η ερωτική έλξη μεταξύ σας να μένει άσβηστη κι ασίγαστη. Όπως όλα τα πράγματα σε μια σχέση, έτσι και το πάθος θέλει και το διάλειμμά, αλλά και το πότισμά του.

Μην τρομοκρατηθείτε αν συνειδητοποιήσετε ότι βρίσκεστε σε σεξουαλικό τέλμα. Δοκιμάστε τα ακόλουθα tips.

1. Μην πανικοβάλλεστε

Η λίμπιντό σας έχει τους δικούς της ρυθμούς, δεν λειτουργεί κάθε μέρα, όποτε αποφασίσεις εσύ ότι το θες. Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι που δεν νιώθεις τη σεξουαλική επιθυμία όπως παλιά. Χρειάζεται, λοιπόν να συνειδητοποιήσετε και οι δύο πως όλο αυτό είναι φυσιολογικό. Ειδικά αν υπάρχουν και άλλα προβλήματα υγείας στη μέση, μην παραλείψετε και μην ντραπείτε να αναφέρετε στον γιατρό σας το γεγονός της πεσμένης ερωτικής σας διάθεσης.

2. Μην προσπαθείτε επίμονα να το ξαναζωντανέψετε

Συχνά όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, οι άνθρωποι αναζητούν τρόπους να ξαναζωντανέψουν το πάθος και να αφυπνίσουν τα σεξουαλικά τους ένστικτα από το άγχος ότι αν δεν το κάνουν θα τους εγκαταλείψει για πάντα. Αντί να ξοδεύετε χρήματα σε βιβλία αυτοβοήθειας και sex toys, δώστε τα για μια εκδρομή ή για να ξεκινήσετε μαζί κάποιο καινούριο χόμπι που θα σας φέρει πιο κοντά με διαφορετικό τρόπο απ’ αυτόν που ξέρατε.

3. Δεν μπορείς να ελέγξεις το πάθος

Μπορείς όμως να το καλλιεργήσεις. Παρόλο που δεν υπάρχει διακόπτης on/off για τον πόθο που θα σας οδηγήσει σε αχαλίνωτο σεξ, μπορείς πάντα να δημιουργήσεις την κατάλληλη ατμόσφαιρα και το περιβάλλον εκείνο που θα σας βοηθήσει να νιώσετε και πάλι ότι θέλετε ο ένας τον άλλον.