Έρευνα: Πότε ''ξεφουντώνει'' ο έρωτας σε μία σχέση;

Πόσο κρατάει το πάθος, πριν κάποια πράγματα (ή όλα) αρχίζουν να δείχνουν λάθος;

Έχουμε αναλύσει πολλάκις εκείνη την πρώτη "άνοιξη" στις σχέσεις των ανθρώπων που ερωτικώς προσομοιάζει σε εκείνη των κουνελιών. Σεξ ασυγκράτητο, ανυπολόγιστο, ακατάσχετο. Αλλά όχι για πάντα. Για πόσο;

Πότε συνήθως τελειώνει αυτή η λύσσα;

Το πανεπιστήμιο Ludwig Maximilians του Μονάχου έχει την απάντηση. Αφού έβαλε κάτω και ζήτησε από 3.000 γυναίκες και άντρες, 25-41 ετών να συμπληρώσουν σχετικά ερωτηματολόγια και να αξιολογήσουν το πόσο ικανοποιημένοι σεξουαλικά νιώθουν από τους/τις συντρόφους τους, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πάθος και άρα η σεξουαλική φούντωση/φλόγα αρχίζει να φθίνει και να παίρνει μία ρεαλιστική βερσιόν στους 12 μήνες. Ένα χρόνο κρατάει το πανηγύρι, εν ολίγοις.

Συγκεκριμένα, το πόρισμα είναι πως η ερωτική ικανοποίηση απασχολεί και εμφανίζεται ως βασικός παράγοντας ευημερίας μιας σχέσης από πολύ νωρίς. Μετά τον χρόνο κατευνάζει η αντάρα και μειώνει λίγο (ή πολύ). Ένα ακόμα στοιχείο που δόθηκε μέσα από τη συγκεκριμένη μελέτη είναι πως στα 15 χρόνια συμβίωσης, τα ζευγάρια κρατούν ζωντανό το 27% του πάθους τους σε σχέση με τις αρχές που όλα φώναζαν ΣΕΞ.

Οι καυγάδες, η ύπαρξη παιδιών και η μείωση στη συχνότητα των ερωτικών επαφών είναι οι βασικοί λόγοι που το πάθος πάει για τσίχλες στο περίπτερο.

LADYLIKE SHOPPING

SHARE

Clinique Beautylike

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ