SEX

3 κινήσεις που μαρτυρούν ότι ένας άντρας είναι άπιστος

Αυτά που λέει μπορεί να ελέγξει. Βασικά τα πάντα μπορεί να κοντρολάρει εκτός από εκείνα που κάνει ασυναίσθητα. Η γλώσσα του σώματος μπορεί να «τσακίσει», κι ας μην έχει κόκαλα. Προδίδει μυστικά και άγχη. Η προφανής επισήμανση που πρέπει να γίνει ωστόσο γιατί πρόκειται περί λεπτών ζητημάτων είναι ότι δεν σημαίνει πως ο άνθρωπος που κάνει μία από τις παρακάτω κινήσεις, πρέπει να σταυρωθεί ως άπιστος. Αν όμως συνδυάζονται με ένστικτο δικό σου και μερικά ακόμα πρόδηλα σημάδια, ίσως πρέπει να μπεις κι επίσημα σε σκέψεις.

#1 Κρύβει τις παλάμες του

Σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν για τη γλώσσα του σώματος, ένας άνθρωπος χαλαρός έχει τα χέρια του ελεύθερα, σε κοινή θέα, πάνω στο τραπέζι, και σε καμία περίπτωση σφιχτά και κρυμμένα. Χέρια χωμένα στις τσέπες που δεν ψάχνουν για αναπτήρα ή κάτω από τα πόδια, χέρια που «δεν τα χωράει ο τόπος», ίσως έχουν αγγίξει κάτι που δεν έπρεπε.

#2 Βάζει τα χέρια μπροστά στο στόμα

Όταν η κουβέντα πάει σε ζητήματα που τον κάνουν να νιώθει αμήχανα- όπως π.χ το κέρατο που έριξε ο θείος ο Κώστας στη θεία την Ελένη κι έχουν γίνει βούκινο στο σόι-, ασυναίσθητα, τα χέρια έχουν μπει μπροστά στο στόμα. Γιατί ξέρουν ότι θα πρέπει να πουν κάτι «σωστό», ενώ δεν είναι σωστοί. Μέσα στο μυαλό τους υπάρχει κάτι που φοβούνται μην βγει προς τα έξω κι αποκαλυφθούν. Ναι, σιγά μην τους λυπηθούμε κιόλας, που ζορίζονται.

#3 Αλλάζει το βλέμμα του

Το βλέμμα εκείνου που λέει ψέματα, «παίζει». Δεν μπορεί να εστιάσει, «πετάει», τα μάτια είναι νευρικά γιατί εκείνος που βλέπει έχει ενοχές και αντανακλαστικά ανειλικρίνειας. Ειδικά αν τον ρωτήσεις κάτι στο οποίο δεν θ’ απαντήσει με αλήθεια. Αυτό συμβαίνει γιατί τη στιγμή αυτή αλληλοσυγκρούονται μέσα του εκείνο που σκέφτεται με αυτό που πρέπει να πει για να μην αποκαλυφθεί.