WELLNESS

Τι σχέση έχει το Survivor με το πόσο συχνά κάνεις σεξ;

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας 20-60 ετών το τελευταίο τρίμηνο. Από το αποτέλεσμα προκύπτει πως οι Έλληνες είχαν διπλάσιες σεξουαλικές επαφές τους μήνες που η τηλεόραση ήταν ανοιχτή στο Survivor. Απίστευτο, αλλά μάλλον αληθινό.

Συγκεκριμένα η μελέτη αναφέρει πως 8 στους 10 άντρες που παρακολουθούσαν Survivor έκαναν δύο φορές πιο πολύ σεξ. Όσοι έβλεπαν κάτι άλλο ή τίποτα έκαναν τόσο σεξ όσο και 6 μήνες πριν, ουδεμία διαφορά δεν παρατηρήθηκε. Για ποιο λόγο συνέβη αυτό; Τι πάθαμε και γίναμε πιο ερωτιάρηδες βλέποντας Survivor; Περίεργα πράγματα, πραγματικά.

“Ενώ θα περίμενε κανείς η καθήλωση στην οθόνη να μειώνει το σεξουαλικό ενδιαφέρον των ανδρών, στην έρευνά μας φάνηκε το αντίθετο” αναφέρει ο Κ. Κωνσταντινίδης, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου. “Η αγχολυτική ιδιότητα του παιχνιδιού, η αγωνία για τον νικητή, το κλισέ ότι οι άνδρες είναι οι κυνηγοί και οι γυναίκες τα θηράματα, η απουσία βαθύτερων σκέψεων, όλα αυτά σε συνδυασμό με το ότι στο παιχνίδι το σεξ ήταν ο μέγας απών και άνδρες και γυναίκες αγωνίζονταν για ένα πιάτο φαγητό, ξεχνώντας τη σεξουαλική τους ταυτότητα σε ένα παραδεισένιο σκηνικό, ξυπνούσαν πρωτόγονα ένστικτα, που συνήθως κοιμούνται όταν βλέπεις στις ειδήσεις νέα μέτρα και λιτότητα”.

Θυμάσαι εκείνη την παλιά λαϊκή φράση που όταν ένα ζευγάρι έκανε πολλά παιδιά οι υπόλοποι αναρωτιόντουσαν “μα καλά, δεν βλέπουν και λίγο τηλεόραση”; Οι καιροί άλλαξαν μάλλον.

Το γεγονός ότι οι τηλεθεατές παρακολουθούσαν με αγωνία τις επιδόσεις των παικτών στα αγωνίσματα μάλλον “ξύπνησε” τα ένστικτά τους υποστηρίζει ο επικεφαλής του Ινστιτούτου, συμπληρώνοντας ότι η αγωνία, σε συνδυασμό με το εξωτικό σκηνικό και την ανάγκη του κόσμου να ξεφύγει από τα προβλήματά του επέδρασαν τόσο ώστε να παρατηρηθεί σεξουαλική ανάταση χάρη στο Survivor…”Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο πολιτισμός είναι πηγή δυστυχίας στον έρωτα και σε πολλά άλλα, αλλά και πως, όσο πιο κοντά στη φύση είμαστε, τόσο πιο φυσικοί γινόμαστε και στην ερωτική μας ζωή” επισημαίνει ο κ. Κωνσταντινίδης.

Το δείγμα βέβαια είναι κάπως μικρό, αλλά και πάλι η αναλόγια 8 στους 10 δεν είναι καθόλου μη αμελητέα…

Όλα τα περιμέναμε από το Survivor, αυτό πάντως όχι.