ΑΠΙΣΤΙΑ

Τα 7 βασικά γνωρίσματα του άπιστου αρσενικού

Εν δυνάμει άπιστοι εννοείται όλοι μας και πιστοί μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Κανείς δεν γεννιέται λιγότερο ή περισσότερο μπερμπάντης, όλα γίνονται με βάση τις συνθήκες και τον τρόπο που διαχειρίζεσαι τις καταστάσεις. Και κυρίως, την ανασφάλειά σου. Η απιστία γίνεται κυρίως για να καλυφθεί αυτό ένα κενό που έχει δημιουργηθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, τώρα ή από παλιά. Και η εκδίκηση αποτελεί ένα άλλο βασικό κίνητρο.

Δεν είναι ώρα να ηθικολογήσουμε γύρω από το ποιον προσβάλλεις και σε ποιον κάνεις κακό τελικά. Ας περιοριστούμε σε μερικά βασικά γνωρίσματα που η ζωή έχει δείξει πως διακρίνουν εκείνον που την έχει κάνει την κουτσουκέλα ή οδεύει ντουγρού προς αυτή. Και κυρίως τον πιο επικίνδυνο: αυτόν που έχει την τάση σχεδόν έμφυτη. Ένα χαρακτηριστικό από μόνο του δεν λέει και πολλά, μην τον σταυρώσεις άδικα. Αν όμως μαζεύονται περισσότερα, ίσως θα πρέπει να ξανασκεφτείς το πού και με ποιον θες να βαδίζεις στη ζωή.

Κρύβει το κινητό του

Οι ειδοποιήσεις του είναι μονίμως στο mute. Το καταλαβαίνεις όταν είστε μαζί και το κινητό του δεν κάνει ΠΟΤΕ κανέναν ήχο, ενώ εκείνος ασχολείται μαζί του. Το έχει μονίμως στην τσέπη ή με την οθόνη τούμπα. Το παίρνει μαζί του ακόμα και στο κατούρημα, γενικώς δεν θέλει να έχεις πολλά πολλά με τη συσκευή του. Γεννήθηκε κρυψίνους ή τον ανάγκασαν οι καταστάσεις; Ε;

Τον έχεις πιάσει να λέει ψέματα

Όχι από εκείνα τα “λευκά” ψεματάκια που λέμε όλοι μας, από τ’ άλλα, αυτά που ρωτάς “πού είσαι”; κι απαντάνε “σπίτι”, αλλά δεν είναι σπίτι του. Ή από τ’ άλλα που ρωτάς “ποια είναι αυτή”; και σου λέει δεν την ξέρω ενώ τους έχεις δει να μιλάνε.

Κάνει συνέχεια νέες “φίλες”

Όχι, δεν ενοχοποιούμε την υπερκοινωνικότητα, αλλά η αλήθεια είναι πως αν τ’ αγόρι εμφανίζει ή δεν ΣΟΥ εμφανίζει κάθε λίγο και λιγάκι νέες φίλες, με τις οποίες κάνει παρεούλα για λίγο και μετά μην την είδατε, ίσως- λέω ίσως- θα ‘πρεπε να μπεις σε σκέψεις. Ειδικά όταν τα κορίτσια δεν συμπεριφέρονται και πολύ νορμάλ όταν σε βλέπουν.

Έχει ύποπτη δράση στα social media

Μην το υποτιμάς καθόλου το Facebook. Κλείνει σπίτια και τις περισσότερες φορές όχι άδικα. Ποιες είναι όλες αυτές που του σχολιάζουν με τόση διαχυτικότητα και του ανεβάζουν διάφορα στον τοίχο; Αν τον έχει “ανοιχτό” βέβαια, γιατί πολύ πιθανόν να καλύπτει τα νώτα του. 

Τον χωρίζουν, δεν χωρίζει

Αν τον ρωτάς “γιατί χωρίσατε με την τάδε πρώην σου”; και οι απαντήσεις που παίρνεις δεν είναι αρκετά πειστικές, αν γενικά οι σχέσεις του κρατάνε λίγο ή τελειώνουν άσχημα, ε, είναι κι αυτό ένα σχετικά κακό σημάδι.

Οι φίλοι του δεν σου γεμίζουν καθόλου το μάτι

Σύμφωνα με τον Gary Newman, συγγραφέα του βιβλίου The Truth About Cheating, είναι πολύ πιο πιθανό να είναι άπιστος κάποιος που κάνει παρέα με άπιστους. Αν λοιπόν έχεις αποδείξεις ή βάσιμες υποψίες πως οι πιο κολλητοί του φίλοι είναι φίδια κολοβά, και πως εκείνος δεν κρατάει τις αποστάσεις που χρειάζεται ώστε να νιώθεις κι εσύ ασφάλεια, μάλλον πρέπει να τις πάρεις εσύ από εκείνον.

Έχει πάντα όρεξη για σεξ

Η αλήθεια πονάει, αλλά πρέπει να λέγεται. Ο τυπικός άπιστος δυσκολεύεται να πει “όχι” όταν πέφτει πρόταση για σεξ. “Ανάβει” για πλάκα; Ε, μην χαίρεσαι και τόσο πολύ. Οι σεξουαλικά υπερδραστήριοι είναι περισσότερο επιρρεπείς στην απιστία.