ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Η εβδομαδιαία συνήθεια των ζευγαριών που διατηρούν τη σχέση τους ζωντανή

Αν σε «έκαψα» με τον υπότιτλο του άρθρου, επίτρεψε μου να σου εξηγήσω. Στην αρχή μιας σχέσης είναι τα «μέλια, δηλαδή η εποχή που με κάθε πόρο του κορμιού σου, θέλεις να είστε συνέχεια μαζί. Ύστερα, που αυτή η περίοδος περνά και κατακάθεται η σαρωτική σκόνη του έρωτα, μπορεί να περνάς υπέροχα μαζί του, αλλά πολλές συναντήσεις σας γίνονται πλέον από συνήθεια και όχι επειδή δεν μπορείτε να αναπνεύσετε χώρια ο ένας από τον άλλον. 

Και μετά τις θεωρίες αγάπης, περνάμε στην πράξη. Πώς θα το κρατήσετε αληθινό; Πώς δεν θα αφήσετε αυτή τη σχέση να μαραθεί; Πώς θα ενυδατώνετε τις ρίζες του έρωτά σας προκειμένου να μη μαραζώσουν; Υπάρχει τρόπος να «ποτίζετε» αυτό που έχετε μεταξύ σας και μάλιστα αβίαστα.

Το «αυτόματο πότισμα» των σχέσεων λέγεται «περνάμε χρόνο χωριστά ο ένας από τον άλλον». Βεβαίως κυρία μου και μιλάω σε εσένα που «κάνεις μούτρα» αν δεν περάσετε ένα βράδυ μαζί. Ενώ δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό να βρίσκεστε όταν τελειώνετε με τις υποχρεώσεις σας, απόγευμα με το απόγευμα, αυτό το «μόνοι πάνω στη γη»  που ζείτε αρχίσει και χάνει τη γοητεία του και να μετατρέπεται σε κάτι πολύ πεζό, σε κάτι τύπου «και μη ξεχάσεις να πάρεις γάλα ερχόμενος». Τέλος πάντων, κατάλαβες τι θέλω να πω.

 

Είναι ωραίο να γουστάρεις πολύ, να φλέγεσαι τόσο έντονα για τον άλλον που να  πασχίζεις να κάνεις κάθε εγκεφαλικό του κύτταρο να σκέφτεται εσένα, υπάρχει όμως ένα ρίσκο σε αυτό. Όσο τον κατακτάς, τόσο χάνεις αυτή την ολοκληρωτική και συντριπτική αίσθηση.

Γι’ αυτό, εκτός από το να γίνετε «ένα» πρέπει πού και πού να θυμάστε ότι είστε δύο. Δύο ξεχωριστές προσωπικότητες με διαφορετικές ανάγκες και ενδιαφέροντα που είχατε και πριν γνωριστείτε και τα οποία πρέπει (ακόμα) να ικανοποιηθούν.

Έτσι καλό είναι (τουλάχιστον) μια φορά την εβδομάδα να κάνετε το εξής απλό: Να χωρίζεστε και να κάνετε εντελώς διαφορετικά πράγματα. Εσύ με τους φίλους σου και εκείνος με τους δικούς του. Τροφοδοτώντας τα ενδιαφέροντά σας, τροφοδοτείτε και τη σχέση σας γιατί αποκτάτε καλύτερη αίσθηση αυτής. Αυτό να θυμάσαι.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Αν περνάτε και χρόνο χωριστά (ο καθένας με την παρέα του) αυτό σημαίνει λιγότερο phubbing (αυτό που είναι ο καθένας χωμένος στο κινητό του) και πιο ποιοτικός χρόνος μαζί.