ΣΧΕΣΕΙΣ

Έρευνα υποστηρίζει ότι οι άντρες με μούσια είναι ιδανικότεροι σύντροφοι

Άντρες με μούσια ή άντρες με αφράτο φρεσκοξυρισμένο και ροζ μαγουλάκι; Αυτό το δίλημμα έχει διχάσει τον γυναικείο πληθυσμό περισσότερο και από το 'μπέργκερ/ πατάτες' ή 'πίτσα' για βραδινό αλλά η επιστήμη για άλλη μια φορά έρχεται να δώσει τη λύση.

Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Evolutionary Biology υποστηρίζει ότι όσοι άντρες έχουν μούσια θεωρούνται ιδανικότεροι σύντροφοι για μακροχρόνια σχέση σε αντίθεση με αυτούς που ξυρίζονται.

Μάλιστα. Δεν είναι κάποιο συγκλονιστικό νέο αυτό, γιατί όπως έχουμε διαβάσει ξανά τα μούσια στον άντρα είναι ένδειξη υψηλής τεστοστερόνης, η οποία ξυπνάει τα άγρια ένστικτά μας (η βιολογία βλέπεις κάνει τη δουλειά της) και μας προτρέπει να διαλέξουμε αυτόν αντί για κάποιον ξυρισμένο.

Από την άλλη, ένα ξυρισμένο πρόσωπο με έντονο σαγόνι ξυπνάει εξίσου τα άγρια ένστικτά μας με την μόνη διαφορά ότι κάνει τους κατόχους του να μοιάζουν λιγότερο ιδανικοί. Βέβαια αν το σκεφτείς ο ίδιος άντρας μπορεί να θεωρηθεί ιδανικός αλλά και ακατάλληλος ανάλογα το πότε ξυρίστηκε.

Στην έρευνα ερωτήθηκαν 8.520 γυναίκες, οι οποίες ψήφισαν (όλες, ναι!) τους μουσάτους άντρες ως πιο γοητευτικούς και ιδανικούς για σχέση. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να πάρουμε και πολύ στα σοβαρά αυτή την έρευνα γιατί για παράδειγμα τον Jake τον Gyllenhaal τον θέλουμε με ή χωρίς  μούσια.