ΓΑΜΟΣ

6 σημάδια ότι δεν πρέπει να παντρευτείς τον σύντροφό σου

Ακόμα και αν είσαι πολλά χρόνια σε μια σχέση με κάποιον άνθρωπο δεν σημαίνει ότι είναι γραφτό σας να παντρευτείτε και να περάσετε την υπόλοιπη ζωή μαζί. Ο σύντροφός σου θα πρέπει να έχει κάποια πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για να θεωρηθεί ο ιδανικός για γάμο και δυστυχώς η σωματική έλξη ή η ομορφιά δεν είναι ένα από αυτά.

Αν λοιπόν σκέφτεσαι σοβαρά πως βρήκες τον ‘έναν’ και ετοιμάζεσαι να ανέβεις μαζί του τα σκαλιά της εκκλησίας, σιγουρέψου ότι δεν συμβαίνουν τα εξής πράγματα:

1. Όταν φαντάζεσαι το μέλλον σας, τον φαντάζεσαι διαφορετικό

Αν περιμένεις να αλλάξει η χ, ψ κατάσταση μετά το γάμο, σόρι που θα στο χαλάσω αλλά δεν πρόκειται να γίνει. Ένας γάμος δεν φτιάχνει μια κατάσταση και δεν καλυτερεύει μια συμπεριφορά που σε ενοχλεί/ πειράζει/ στεναχωρεί. Σε περίπτωση λοιπόν που φαντάζεσαι ότι όταν παντρευτείτε θα αλλάξει ως δια μαγείας ο σύντροφός σου, μάλλον δεν πρέπει να προχωρήσεις στο γάμο.

2. Ο σύντροφός σου, σου συμπεριφέρεται άσχημα

Νομίζω δεν χρειάζεται καν να επιχειρηματολογήσω υπέρ αυτού του σημαδιού.

3. Φοβάσαι τη μοναξιά

Σε καμία περίπτωση δεν αξίζει να δεσμευτείς ότι θα παντρευτείς κάποιον απλά γιατί φοβάσαι τη μοναξιά ή γιατί πιστεύεις ότι δεν θα βρεις ποτέ τον ‘Έναν’. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πιεστείς και να βρεθείς σε ένα γάμο που δεν σου αξίζει.

4. Δεν νιώθεις ο εαυτός σου, όταν είστε μαζί

Ο σύντροφός σου θα πρέπει να σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα, να εκφράζεσαι όπως θέλεις και να δείχνεις τον πραγματικό σου εαυτό. Αν νιώθεις ότι μπαίνεις σε καλούπι για να του αρέσεις θα καταλήξεις να τον μισείς και θα σπαταλήσεις τζάμπα τη ζωή σου.

5. Δεν νιώθεις ότι είσαι αρκετή

Ο άνθρωπος που θα περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου μαζί του θα πρέπει να σε εμπνέει να γίνεις καλύτερη μεν, αλλά όχι να σε μειώνει και να σε κάνει να αισθάνεσαι λίγη.

6. Δεν τον εμπιστεύεσαι

Αν δεν εμπιστεύεσαι τον άνθρωπο που θα γίνει ο άντρας σου, ποιον θα εμπιστεύεσαι; Τον γείτονα; Η σχέση σας πρέπει να έχει γερές βάσεις, γιατί πώς αλλιώς θα αντιμετωπίσετε τις όποιες δυσκολίες σας παρουσιαστούν;