ΕΡΕΥΝΑ

Ανακαλύφθηκε η ορμόνη που θα αλλάξει την ερωτική σου ζωή

Έχεις χάσει πια κάθε ελπίδα ότι θα βρεις την αληθινή αγάπη και νιώθεις ότι δεν θα ικανοποιηθείς ποτέ σεξουαλικά; Να πούμε ότι έχεις άδικο, ψέματα θα είναι, καθώς ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της σύγχρονης εποχής αφορά στις σχέσεις μας και τον τρόπο με τον οποίο τις χειριζόμαστε.

Μια καινούρια έρευνα όμως μας αναπτέρωσε το ηθικό, γιατί ανακάλυψε μια ορμόνη που μπορεί να αλλάξει την ερωτική μας ζωή. Ναι, καλά διάβασες. Η επιστημονική ομάδα του Κολλεγίου Imperial στο Λονδίνο ανακάλυψε ότι η ορμόνη κισπεπτίνη μπορεί να ανεβάσει την λίμπιντό σου αλλά και να ενισχύσει τον ρομαντισμό που αισθάνεσαι.

Πώς το κάνει αυτό; Η έκκρισή της ενισχύει τη δραστηριότητα σε εγκεφαλικές περιοχές που είναι υπεύθυνες για τα συναισθήματά μας και την ερωτική επιθυμία ενώ παράλληλα βοηθάει στην απελευθέρωση κι άλλων ορμονών που βοηθάνε στην αναπαραγωγή.

”Οι περισσότερες έρευνες και θεραπευτικές μέθοδοι για την στειρότητα επικεντρώνονται στους βιολογικούς παράγοντες που εμποδίζουν τα ζευγάρια να τεκνοποιήσουν. Προφανώς και αυτοί παίζουν σημαντικό ρόλο στην αναπαραγωγή, ωστόσο ο τρόπος που εγκέφαλος και τα συναισθήματά μας επηρεάζουν τη διαδικασία είναι επίσης σημαντικά”, λέει χαρακτηριστικά ο καθηγητής Waljit Dhillo.

Αυτή η ανακάλυψη μάλιστα, σημειώνουν οι ερευνητές ότι, μπορεί να βοηθήσει τα άτομα που έχουν ψυχοσεξουαλικά προβλήματα ενώ ανοίγει προοπτικές για τη χρήση της ως θεραπεία της κατάθλιψης.