ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Τι δεν πρέπει να πεις (και να κάνεις) μετά από ένα τσακωμό

Κανείς δεν θέλει να τσακώνεται με τον σύντροφό του, αλλά σύμφωνα με αρκετούς σύμβουλους σχέσεων οι τσακωμοί είναι σημάδι μιας υγιούς σχέσης, οπότε ποιες είμαστε εμείς να πούμε το αντίθετο; Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να είναι απολύτως ικανοποιημένος με τον άλλον και καμία σχέση δεν γίνεται να είναι 24/7 μες στα μέλια, δεν ζούμε σε ρομαντική ταινία του Hollywood (δυστυχώς).

Για τον χ, ψ λόγο λοιπόν τσακώθηκες με τον σύντροφό σου και είστε και οι δύο έξαλλοι, για να μην κάνετε και οι δύο χειρότερα τα πράγματα όμως πρέπει να αποφύγετε να πείτε και να κάνετε κάποια πράγματα. Όπως:

1. Μην παριστάνεις ότι δε συνέβη τίποτα

Το να αγνοείς το πρόβλημα και να κάνεις ότι δε συνέβη τίποτα δεν είναι σοφή κίνηση, κυρίως γιατί το ζήτημα θα συνεχίσει να σε τρώει και κάποια στιγμή ενδέχεται να κάνεις μπαμ και να τσακωθείτε πολύ χειρότερα από πριν. Μίλα μαζί του για αυτό που έγινε και βρείτε μαζί τη ρίζα του προβλήματος, ώστε να μην επαναληφθεί ο ίδιος τσακωμός.

2. Μην μοιραστείς λεπτομέρειες για τον τσακωμό στα social media

Φαντάσου λίγο να έμπαινες στο facebook και να έβλεπες κανένα περίεργο status του φίλου σου, στο οποίο να περιγράφει ή να σχολιάζει έμμεσα τον τσακωμό σας. Άβολο, ναι; Γενικότερα δεν υπάρχει λόγος να μπείτε στο παιχνίδι των passive- agressive σχολίων και τραγουδιών με υπονοούμενο- άσε που δεν χρειάζεται να μάθει ο κάθε άσχετος που έχεις στα social media τι σας συνέβη.

3. Λύσε το πρόβλημα άμεσα, μην περιμένεις να περάσει καιρός

Οι πρώτες στιγμές μετά από ένα τσακωμό είναι άβολες γιατί κανείς από τους δύο δεν θέλει να ξεκινήσει την κουβέντα που θα θίξει τα όποια ζητήματα έχετε μεταξύ σας. Καλό όμως είναι να πάρεις μια βαθιά ανάσα και να την ξεκινήσεις, γιατί αν περάσει ο καιρός το μόνο που θα καταφέρεις είναι να δυσκολευτείς ακόμα περισσότερο να λύσεις το πρόβλημα που έχεις μαζί του.

4. Μην χρησιμοποιήσεις την αιτία του τσακωμού ως επιχείρημα σε μελλοντική κουβέντα/ καβγά

”Let it go” δεν έλεγε ένα άσμα; Ε, λοιπόν ναι- άστο. Από τη στιγμή που λύσατε το όποιο πρόβλημα είχατε στο παρελθόν δεν υπάρχει λόγος να επαναφέρεις το θέμα και μάλιστα σε άλλο τσακωμό. Είναι φοβερά εκνευριστικό, δεν λύνει το καινούριο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε και το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χειροτερέψεις την κατάσταση. Αν ωστόσο σε βασανίζει ακόμα μπορείς να το συζητήσεις ήρεμα και κυρίως ώριμα, όχι να το πετάς σαν βόμβα κατά τη διάρκεια του τσακωμού.

5. Μην λες ότι ‘δεν το εννοείς’

Όταν τσακωνόμαστε λέμε πολλές κακίες και σχόλια που υπό άλλες συνθήκες δεν θα ξεστομίζαμε ποτέ αλλά το να πεις ‘συγνώμη δεν το εννοούσα’ δεν παίρνει πίσω αυτό που ειπώθηκε. Για να πεις ό,τι είπες σημαίνει ότι κάτι σε ενοχλεί και έχεις φτάσει στο σημείο να σκέφτεσαι έτσι, οπότε αντί να πάρεις πίσω αυτό που είπες και πλήγωσες τον σύντροφό σου, προσπαθήστε μαζί να εντοπίσετε την αιτία.

6. Μην κάνετε σεξ απλά και μόνο γιατί όλοι λένε ότι έτσι θα τα βρείτε

Ναι, το make up sex είναι ωραίο γιατί έχει πάθος, ένταση μπλα μπλα αλλά δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που λέει ότι πρέπει να κάνεις ακόμα και όταν δεν θέλεις.

7. Μην παίζεις το παιχνίδι της σιωπής

Το παιχνίδι της σιωπής είναι αποτελεσματικό σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά όταν έχετε τσακωθεί για κάτι σημαντικό, το να τον αγνοείς και να μην του μιλάς γιατί έχεις πεισμώσει δεν θα βοηθήσει την κατάσταση. Είτε σε έχει αδικήσει είτε τον έχεις αδικήσει η σιωπή δεν λύνει τίποτα, ίσα- ίσα κάνει τα πράγματα χειρότερα.