ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Τι δείχνει για τη σχέση σας η στάση που κοιμάστε

Είτε είστε μαζί καιρό, είτε μόλις τα φτιάξατε, ο ύπνος που κάνετε σαν ζευγάρι δηλώνει πολλά για τη σχέση σας. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζεις εσύ.

Οι ψυχολόγοι και οι θεραπευτές σεξ έχουν ξεχωρίσει πέντε διαφορετικές στάσεις στις οποίες επιλέγει να κοιμηθεί συνήθως ένα ζευγάρι, ενώ φρόντισαν να εξηγήσουν και το τι ακριβώς σημαίνει το πώς επιλέγετε να ξεκουραστείτε τα βράδια που περνάτε μαζί.

Spooning

H κλασική στάση όπου ο ένας είναι πλάτη και ο άλλος τον αγκαλιάζει από πίσω, δείχνει προστασία: το “μεγάλο κουτάλι” προστατεύει το “μικρό κουτάλι” κρατώντας το στην αγκαλιά του.

Χωριστά κουτάλια

Σαν το Spooning, αλλά με απόσταση ανάμεσα στα δύο άτομα. Τα ζευγάρια που είναι αρκετό καιρό μαζί κοιμούνται με αυτόν τον τρόπο.

Σε αντίθετες κατευθύνσεις

Ή αλλιώς πλάτη με πλάτη, με κενό ανάμεσά σας. Αυτή η απόσταση είναι κυριολεκτική και δείχνει και μια αποσύνδεση μεταξύ σας η οποία όμως δεν είναι απαραίτητα αρνητική. Όσοι κοιμούνται έτσι συνήθως είναι ενωμένοι και νιώθουν ασφάλεια με τον εαυτό τους, ενώ είναι ανεξάρτητοι μέσα στη σχέση τους.

Το κυνηγητό

Όταν ο ένας “κυνηγάει” τον άλλον στο κρεβάτι κατά τη διάρκεια της νύχτας, είναι στην προσπάθειά του να έρθουν πιο κοντά. Συνήθως, ο άνθρωπος ο οποίος αποζητά το “κυνήγι” είναι επειδή το παίζει δύσκολος ή επειδή θέλει από τον σύντροφό του να τον “κυνηγήσει” λίγο.

Το στήθος – μαξιλάρι

Το να κοιμάσαι πάνω στο στήθος του συντρόφου σου είναι βασικά συνήθεια φρέσκων ζευγαριών και παθιασμένης αγάπης. Αυτά τα ζευγάρια εκτιμούν περισσότερο τη σωματική επαφή με το έτερον ήμισυ απ’ ό,τι την ποιότητα του ύπνου.