TIPS

Μεταμόρφωσε τον κήπο σου με 5 απλές κινήσεις

Το καλύτερο πράγμα που συμβαίνει την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι ότι επιτέλους ανοίγουμε τα παράθυρα μας, αφήνουμε τον ήλιο να μπει στο σπίτι και ξεχυνόμαστε σε πάρκα, βεράντες και κήπους για να απολαύσουμε τον καφέ μας παρέα με ένα βιβλίο αλλά και να πιούμε σπιτικά κοκτέιλ με τους φίλους μας.

Για να ζήσεις όμως σωστά την εμπειρία στον κήπο ή στη βεράντα πρέπει να κάνεις κάποιες κινήσεις ματ ώστε να μεταμορφώσεις το χώρο σου σε έναν επίγειο παράδεισο όπου θα κρύβεσαι όταν έχεις ανάγκη να χαλαρώσεις και να απομακρυνθείς από ό,τι σε αγχώνει.

Ο απόλυτος σύμμαχός σου σε αυτό είναι φυσικά τα

, καθώς εκεί μπορείς να βρεις ό,τι ζητάς σε

και βεράντας, υπέροχα

για να στολίσεις κάθε γωνιά του κήπου αλλά και

για να φρεσκάρεις τις

σου και να φυτέψεις φρέσκα μυρωδικά. Αν λοιπόν θέλεις να ανανεώσεις τον κήπο σου και δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις, συνέχισε το διάβασμα και θα ανακαλύψεις πως να τον μεταμορφώσεις σε μόλις 5 βήματα!

1. Διάλεξε ένα κεντρικό χρώμα

Η άνοιξη είναι πολύχρωμη από μόνη της, τα λουλούδια στις γλάστρες γύρω σου θα πρωταγωνιστούν στον κήπο για αυτό και έχεις το περιθώριο να παίξεις με πιο safe χρώματα στα έπιπλα. Οι λευκές και γκρι αποχρώσεις ταιριάζουν ιδανικά με ξύλινες και μεταλλικές λεπτομέρειες ενώ αναδεικνύουν φοβερά τα χρώματα των λουλουδιών, πολύ απλά γιατί δεν τους κλέβουν την παράσταση.

 

2. Παίξε με λεπτομέρειες

Για να βάλεις χρώμα και να δώσεις ένα πιο ξεχωριστό στιλ στον κήπο ή την βεράντα σου μην φοβηθείς να μπλέξεις διάφορα διακοσμητικά στοιχεία. Κάποιο vintage φανάρι, ένα τελάρο βαμμένο σε έντονο χρώμα για να τοποθετηθούν τα μικρά γλαστράκια με αρωματικά φυτά ή χρωματιστές γλάστρες θα κάνουν τη διαφορά (και εξαιρετικό Instagram!)

 

3. Πρόσθεσε έπιπλα statement

Δημιούργησε μια γωνιά χρησιμοποιώντας ένα έπιπλο- statement, όπως μια εντυπωσιακή ξύλινη πολυθρόνα, μια κούνια (πάντα χρειάζεται μια κούνια- ειδικά τα ανοιξιάτικα μεσημέρια που θέλεις να πάρεις ένα power nap) ή ένα παγκάκι με ωραίο σκελετό θα δώσει άλλο αέρα στον κήπο σου.

 

4. Δώσε βάση στη σκιά

Μπορεί η θερμοκρασία τώρα να μην είναι ιδιαίτερα υψηλή αλλά καλό είναι να είσαι προετοιμασμένη για εκείνη τη στιγμή- για αυτό μην ξεχνάς ότι πρέπει να μεριμνήσεις για τέντες, ομπρέλες ή ένα πανί σκίασης, ώστε να μπορείς να χαλαρώνεις τα απογεύματα χωρίς να λιώνεις από τη ζέστη.

 

5. Συνδύασε πολύχρωμα φυτά και μυρωδικά

Επένδυσε σε αναρριχώμενες πρασινάδες, οι οποίες χαρίζουν σκιά και δροσιά, πολύχρωμα ανοιξιάτικα λουλούδια, όπως πετούνιες και γεράνια για να δώσεις ζωντάνια στον κήπο αλλά μην ξεχάσεις να βάλεις σε γλάστρες λεβάντα, βασιλικό και δυόσμο για να έχεις πάντα φρέσκο άρωμα στο χώρο αλλά και φρέσκα μυρωδικά για τις σαλάτες και τα κοκτέιλ σου!

 

Για περισσότερα μυστικά και tips κάνε κλικ