LIFE

5 αντικείμενα στο σπίτι που κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη

Να συμφωνήσουμε σε κάτι πριν αρχίσουν τα γράμματα να σχηματίζουν λέξεις και οι λέξεις προτάσεις. Το σπίτι είναι για όλες εμάς χώρος χαλάρωσης και αναστοχασμού. Είμαστε σύμφωνες; Ίδια η οπτική γωνία; Επομένως θέλεις το σπίτι και όσα υπάρχουν εντός του να σου προσφέρουν στιγμές ανάλαφρες χωρίς προβληματισμούς και περιττή κόπωση. Να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη απαιτούν οι φρενήρεις ρυθμοί της καθημερινότητας.

Ένα άνετο σπίτι είναι σπουδαία πηγή ευτυχίας. Άρα τα αντικείμενα και οι συσκευές που αγοράζεις θα πρέπει να κινούνται προς την κατεύθυνση της διευκόλυνσης. Γιατί τι να τον κάνεις τον καναπέ αντίκα της γιαγιάς αν δεν μπορείς να καθίσεις πάνω από 2 λεπτά εξαιτίας του ενοχλητικού ελατηρίου που τρυπάει την πλάτη; Σε ρωτάω τι;

Έτσι λοιπόν και τα υπόλοιπα υπάρχοντά σου. Να σε βοηθούν και να σε κάνουν να κερδίζεις χρόνο. Το δικό μου top5.

Φούρνος μικροκυμάτων

Μιλάμε για τον τάφο του Φιλίππου (της Βεργίνας) των συσκευών. Ανακάλυψη μεγάλη. Γυρίζεις κουρασμένη από το γραφείο. Έχεις περάσει 8 ώρες μπροστά από τον υπολογιστή, έχεις πάει στη ΔΕΗ για ληγμένο λογαριασμό και περίμενες στην ουρά του ταχυδρομείου για ένα δέμα που τελικά δεν έφτασε ποτέ στην Αθήνα. Μετά από αυτό θέλεις να ανοίξεις την κουζίνα, να βγάλεις τηγάνι και να περιμένεις να ζεσταθεί το φαγητό από το τάπερ; Να πρέπει να ανακατεύεις κιόλας; Ούτε κατά διάνοια. Θέλεις απλά ένα πιάτο και το γύρισμα ενός διακόπτη για να φας σε 3 λεπτά, όσο θα χρειαστείς για να αλλάξεις ρούχα και να πλύνεις τα χέρια σου.

Ηλεκτρική οδοντόβουρτσα

 

Έμαθες από πολύ μικρή να πλένεις τα δόντια σου πρωί, βράδυ και μετά από κάθε γεύμα. Η σημασία της στοματικής υγιεινής είναι τεράστια. Πέρα από την κακοσμία πολλά είναι τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν αν δεν πλένεις όσο συχνά και όσο σωστά χρειάζεται τα δόντια σου. Η Oral-B Genius διαθέτει πολλά καινούργια και κορυφαία χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν τον τρόπο που φροντίζεις το χαμόγελό σου. Με τον τριπλό αισθητήρα πίεσης ασκείς τη σωστή πίεση στα ούλα σου κάτι που οι χειροκίνητες οδοντόβουρτσες δεν μπορούν να προσφέρουν. Ο επαγγελματικός χρονομετρητής σε καθοδηγεί να βουρτσίζεις τα δόντια σου κατά μέσο όρο 2 λεπτά όπως συνιστούν οι οδοντίατροι. Μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε LED light ”δαχτυλίδια” σε 12 διαφορετικά χρώματα, για να καταλήξεις σε εκείνο που ταιριάζει στο προσωπικό σου στιλ. Τέλος με την τεχνολογία Ταλάντωσης-Περιστροφής-Παλμικής κίνησης αφαιρείς 100% περισσότερη οδοντική πλάκα, ακόμα και από τα πολύ πίσω δόντια. Χαμόγελα ευτυχίας βλέπω.

Κουρτίνα μπάνιου

 

Όταν μιλάμε για ευκολία η κουρτίνα του μπάνιου γίνεται εικόνα μπροστά στα μάτια μου. Μπορείς να με καταλάβεις μόνο αν είχες περάσει κάποιο διάστημα χωρίς την πολύτιμη συνεισφορά της. Να τρέχουν στο πάτωμα τα νερά, να γίνεται μούσκεμα το χαλάκι, να διατρέχεις κίνδυνο γλίστρας και στην τελική να μην απολαύσεις και το ντους σου. Δεν μπορείς να κρεμάσεις το τηλέφωνο του μπάνιου γιατί το νερό φτάνει στον νιπτήρα και είσαι μαζεμένη στην προσπάθεια να κάνεις όση μικρότερη ζημιά μπορείς γιατί εσύ θα τα μαζεύεις μετά. Βρίσκεις σε όλο αυτό χαλάρωση; Σε κάποιο από τα στάδια ένιωσες το καυτό νερό να ανοίγει τους πόρους και να διώχνει τις τοξίνες; Μήπως χαλάρωσες όταν έφερνες τη σφουγγαρίστρα για να μαζέψεις τον παραπόταμο του Αλφειού που εξετράπη στο μπάνιο σου; Βάζεις την πλαστική κουρτίνα και λύνεις το πρόβλημα.

Μαξιλάρι

 

Αν δεν είναι και ο ύπνος η απόλυτη στιγμή χαλάρωσης τότε να αποχωρίσω οικειοθελώς. Ένα καλό μαξιλάρι κάνει τη ζωή εύκολη και ξεκούραστη. Το καλό φυσικά και είναι υποκειμενικό μέτρο. Κάποιοι χρειάζονται ανατομικό, κάποιοι μαλακό και κάποιοι άλλοι σκληρό. Ανάλογα με τις ανάγκες του σώματός σου και πιο πολύ του αυχένα σου καλό θα ήταν να επιλέξεις το κατάλληλο. Τη στιγμή που διαβάζεις αυτή τη λίστα σκέψου να ακουμπάς το κεφάλι σου στο μαξιλάρι σου με τη μυρωδάτη μαξιλαροθήκη, να κλείνεις τα μάτια σου και να βυθίζεσαι σε λήθαργο. Άλλη αγαπημένη στιγμή, όταν το μεταφέρεις από το κρεβάτι στον καναπέ συνοδεία κουβερτούλας και στην τηλεόραση The Notebook γιατί το κλάμα για αυτή την ταινία δε θα είναι ποτέ αρκετό.

Κλειδοθήκη

 

Η ζωή μου όλη. Να ψάχνω τα κλειδιά σε τσάντες, καναπέδες, τσέπες, άπλυτα, πλυντήρια και συρτάρια. Και όσο ψάχνω η ώρα περνά και βρίσκομαι στη μέση ενός αναστατωμένου δωματίου, ντυμένη σαν το ”κρεμμύδι” (γιατί στην πόρτα με πέτυχες), να ψάχνω τα κλειδιά μου και ταυτόχρονα να έχω ραντεβού στην άλλη άκρη της πόλης σε 5 λεπτά. Μία κλειδοθήκη σε γλιτώνει από αυτό το βάσανο. Μπαίνεις στο σπίτι; Κλειδώνεις και τα κρεμάς. Θέλεις να φύγεις; Τα ξεκρεμάς, κλειδώνεις την πόρτα, πας στο καλό. Για να μην αναρωτηθείς ποτέ ξανά ”Πού είναι τα κλειδιά μου; Μα εδώ τα είχα βάλει.”