ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Αν συγκινείσαι εύκολα, τότε σίγουρα θα κλάψεις με αυτές τις ιστορίες αβοήθητων ζώων

Δεν χρειάζεται να λατρεύεις τα ζώα (πώς γίνεται και το αντίθετο όμως, αφού μιλάμε για ζωή;) για να νιώσεις ό,τι κι εμείς κάθε φορά που συναντάμε χαριτωμένα τετράποδα ή διαβάζουμε για διασώσεις αβοήθητων ζώων.

Κι επειδή, μέρες που είναι, χρειαζόμαστε ιστορίες με happy ending, σου συγκεντρώσαμε μερικές πολύ δυνατές τέτοιες ιστορίες, για να σου φτιάξει η διάθεση πριν καλά καλά το καταλάβεις.

1) Η ελευθερία της Fifi

Η πολική αρκούδα, Fifi, απελευθερώθηκε από τη φυλακή που ζούσε επί 20 χρόνια, αφότου ο ζωολογικός κήπος στον οποίο κατοικούσε πριν από τον εγκλεισμό της , σταμάτησε να λειτουργεί. Ήταν αδύνατη και η γούνα της δεν ήταν υγιής, ωστόσο αφού απελευθερώθηκε και φιλοξενήθηκε σε σανατόριο, όλα είναι καλύτερα. Δες το βίντεο:

2) Ο “φύλακας άγγελος” της Graycie

Στη Georgia των ΗΠΑ, υπήρχε μια εγκαταλελειμμένη και φυλακισμένη σκυλίτσα, τόσο φοβισμένη που δεν μπορούσε ούτε καν να φάει. Έτσι, ο κτηνίατρος που την ανέλαβε, περνούσε ώρες μαζί της για να την ενθαρρύνει να τρώει. Ο γιατρός ονόμασε τη σκυλίτσα “Graycie” και με τη βοήθειά του αλλά και της ομάδας του το μικρό τετράποδο είναι ήδη πολύ καλύτερα.

3) Ο Sebastian βρήκε σπίτι

Ο μικρός Sebastian βρέθηκε από φιλοζωική οργάνωση πληγωμένος, πεινασμένος και φοβισμένος, δεμένος σ’ ένα στύλο. Έπειτα από τη νοσηλεία του, το περήφανο άλογο έχει επανέλθει πέρα από κάθε προσδοκία και πλέον έχει υιοθετηθεί από ένα σπίτι στην εξοχή, που είναι γεμάτο με ζώα.

4) Το κουταβάκι στο στάδιο του baseball

Η μικρή Daisy βρέθηκε εγκαταλελειμμένη σε στάδιο του baseball. Για καλή της τύχη, ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής ομάδας “Savannah Bananas” αποφάσισε να την υιοθετήσει. Έτσι, η Daisy απέκτησε νέο “σπίτι” κι έχει και μια ολόκληρη ομάδα baseball να την προσέχει.

5) Ο Bobby έγινε η μασκότ των Χριστουγέννων

Πριν ένα χρόνο, το γλυκύτατο terrier, που ακούει στο όνομα “Bobby”, σε ηλικία μόλις ενός έτους, εγκαταλείφθηκε από την οικογένεια που έμενε σε ένα καταφύγιο στο Maiami. Οι εθελοντές τον έντυσαν μ’ ένα πράσινο φούτερ ένεκα των Χριστουγέννων και περίμεναν να έρθει εκείνη η οικογένεια που θα θέλει πραγματικά να δώσει αγάπη στον Bobby. Τελικά, βρέθηκε η Paola Mariaca, που του έδωσε το σπιτικό που χρειαζόταν.