ΓΑΜΟΣ

10 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις στο γάμο σου

Ας ξεκινήσουμε αυτό το άρθρο με την παραδοχή πως δεν υπάρχει γάμος που στον τελικό απολογισμό δεν συνειδητοποιεί το ζευγάρι, τα λάθη του, και το τι θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά για να γλυτώσει κόστος, να ευχαριστήσει ακόμη περισσότερο τον κόσμο, να το απολαύσει ακόμη παραπάνω το ίδιο.

Και επειδή εμείς πρώτα ζούμε και μετά γράφουμε, μαζέψαμε 10 πράγματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να περιορίσετε τη λίστα του απολογισμού. Το Yes I do.gr μας βάζει στο σωστό δρόμο.

1. Στο βωμό του κόστους να θυσιάσετε τον βιντεογράφο για να κρατήσετε τον φωτογράφο. Μπορεί μία εικόνα να είναι χίλιες λέξεις, οπότε φανταστείτε πόσες λέξεις είναι ένα βίντεο. Όταν μετά από χρόνια θα σκέφτεστε το γάμο σας ίσως το πρώτο πράγμα που θα θέλετε είναι να ξαναζήσετε τις στιγμές που περάσετε εκείνη την ημέρα, και θα το πετύχετε πολύ καλύτερα βλέποντας ένα βίντεο που θα σας κάνει να γελάσετε με αυτά που ζήσατε, να ξαναχορέψετε, και φυσικά να συγκινηθείτε.

2. Να μην καλέσετε όλους όσους θέλατε. Κόψτε από κάτι άλλο, γιατί ναι εύκολα γίνονται οι περικοπές σε κάποια πράγματα  όπως η υπερβολική διακόσμηση από λουλούδια) και καλέστε εκείνους τους ανθρώπους που ξέρετε ότι θα χαρούν με τη χαρά σας.

3. Να καλέσετε όσους δεν θέλετε. Είναι η δική σας μέρα, και τα κακεντρεχή άτομα δεν χωράνε, αφήστε τα απέξω με τη δικαιολογία του ”κλειστού γάμου”.

4. Αν δεν φορέσεις το νυφικό που είχες ονειρευτεί με τη δικαιολογία, δεν πάει στο χώρο του γάμου, είναι too much το σχέδιο που μου αρέσει κλπ. Ειλικρινά είναι η μέρα σου και ζήσε το όπως θέλεις εσύ.

5. Αν δεν καλέσεις κόσμο στο σπίτι την ώρα που ντύνεσαι. Η χαρά είναι καλύτερη όταν την μοιράζεσαι, και όσο περισσότερες φίλες και συγγενείς που σε αγαπούν έρθουν στο σπίτι τόσο το καλύτερο.

6. Να μην έχεις κανονίσει αμέσως το Honey moon. Μην αφήνεις για αύριο κάτι που μπορείς να κάνεις σήμερα. Αν το αφήσεις στη σφαίρα του μέλλοντος για να γίνει κάποια στιγμή το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα γίνει ποτέ.

7. Να μην έχεις φλατ παπούτσια μαζί σου. Χωρίς περαιτέρω επεξήγηση.

8. Να μην είσαι έτοιμη για κάθε καιρικό φαινόμενο λόγω κόστους. Αν ο καιρός το πάει για βροχή μην το ρισκάρεις, μπορεί να κοστίσει  κάτι παραπάνω η τέντα, αλλά θα σου σώσει το γάμο.

9. Να μην κάνεις θρησκευτικό ένεκα budget. Όλα είναι θέμα οργάνωσης και θέλω. Μπορεί άνετα να γίνει θρησκευτικός στον ίδιο κλειστό κύκλο που θα κάνεις και στον πολιτικό και στη συνέχεια ένα πάρτυ στο αγαπημένο σας μπαρ θα αντικαταστήσει ωραιότατα τη γαμήλια δεξίωση.

10. Να αποφύγεις τα κλισέ των γάμων επειδή ντρέπεσαι. Και όμως είναι μοναδική η στιγμή που η νύφη χορεύει με τον μπαμπά της, ή όλος ο κόσμος σας χαζεύει την ώρα που χορεύετε τον πρώτο σας χορό και κόβετε την τούρτα κρατώντας μαζί τη σπάτουλα.

 

Διαβάστε ακόμα στο Yes I do.gr

Γάμος που μυρίζει καλοκαίρι

Wedding lips: Δες πώς θα έχεις τέλεια χείλη την ημέρα του γάμου σου