ΥΠΝΟΣ

5 φυτά και λουλούδια που βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου σου

Θυμάσαι το μάθημα ''Εμείς και ο κόσμος'' που κάναμε στο Δημοτικό; Εκεί είχαμε μάθει ότι τα φυτά δεν πρέπει να μπαίνουν στο υπνοδωμάτιο γιατί το βράδυ αναπνέουν το οξυγόνο και απελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα.

Η αλήθεια είναι ότι μια γλάστρα λεβάντας δεν πρόκειται να σε οδηγήσει σε ασφυξία, ίσα- ίσα θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα εξαιτίας του ηρεμιστικού αρώματός της. Παρακάτω θα βρεις άλλα 4 φυτά και λουλούδια που μπορείς να βάλεις άφοβα στο δωμάτιό σου, αφενός γιατί θα φρεσκάρουν τον αέρα και αφετέρου γιατί θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς σαν πουλάκι.

Σανσεβιέρια

Η σανσεβιέρια ή αλλιώς το snake plant δεν είναι μόνο πάρα πολύ όμορφο και instagram friendly φυτό, όχι. Σύμφωνα με έρευνα της NASA είναι το πιο κατάλληλο για το υπνοδωμάτιό μας, γιατί καθαρίζει τον αέρα από τις τοξίνες, plus δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και φως για να επιβιώσει.

 

Λεβάντα

Προφανώς και η φανταστική λεβάντα θα ήταν σε αυτή τη λίστα. Γιατί να διατηρείς αποξηραμένη λεβάντα σε σακουλάκια όταν μπορείς να έχεις μια γλάστρα με το αγαπημένο μας μυρωδικό; Φρόντισε μόνο να έχεις τη γλάστρα σε φωτεινό σημείο για να επιβιώσει όσο το δυνατόν περισσότερο και μην ξεχνάς να το ποτίζεις τακτικά.

Σπαθίφυλλο

Το συγκεκριμένο φυτό, το peace lily όπως αλλιώς είναι γνωστό, είναι το ιδανικό φυτό για το υπνοδωμάτιό σου γιατί όπως και η σανσεβιέρια φιλτράρει τον αέρα απομακρύνοντας τοξίνες και άλλα επιβλαβή χημικά που υπάρχουν στο χώρο. Τι σημαίνει αυτό; Καθαρός αέρας στο δωμάτιο = καθαρό οξυγόνο και καλύτερος ύπνος.

Γαρδένια

Θα καταπνίξω την επιθυμία μου να γράψω τους στίχους του γνωστού λαϊκού άσματος και θα σου πω ότι η γαρδένια αξίζει μια θέση στο σπίτι σου και συγκεκριμένα στο υπνοδωμάτιο γιατί το άρωμά της, σύμφωνα με έρευνα, έχει την ίδια επίδραση με ηρεμιστικά χάπια.

Γιασεμί

Στο ίδιο concept με την γαρδένια, το υπέροχο άρωμα του γιασεμιού διώχνει την ένταση και τον εκνευρισμό βοηθώντας σε να κοιμηθείς πιο εύκολα.