ΕΡΕΥΝΑ

Αυτό είναι το ιδανικό μέγεθος στήθους (σύμφωνα με τους άντρες)

Οι άντρες, όπως και τα μωρά, ενθουσιάζονται με το γυναικείο στήθος για πολλούς λόγους. Τα μεν μωρά λόγω επιβίωσης, οι δε άντρες λόγω σεξουαλικής έλξης, αλλά και ως ενδεικτικό της αναπαραγωγικής ικανότητας και αυτής της τροφού των δυνητικών παιδιών τους.

Σύμφωνα με μια έρευνα από το πανεπιστήμιο Charles στην Πράγα, τα κριτήρια των αντρών για το ιδανικό στήθος επηρεάζονται σημαντικά από τη γονιμότητα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι άντρες προτιμούν τα πιο καλλίγραμμα, μικρά στήθη σε σχέση με τα μεγάλα τα οποία είναι πιο επιρρεπή στο να πέσουν με την πάροδο των ετών.

Αυτό είναι κάπως παράξενο, αφού οι προηγούμενες έρευνες έδειχναν πως οι άντρες προτιμούν τα μεγάλα στήθη, επειδή αυτά δείχνουν και υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων και οιστραδιόλης, πράγμαπου σημαίνει πως οι γυναίκες με πιο πλούσιο ντεκολτέ, είναι και πιο γόνιμες.

Ένα σύνολο 267 ανδρών από διαφορετικές χώρες συμπεριλαμβανομένων των Βραζιλία, Καμερούν, Τσεχία και Ναμίμπια, ρωτήθηκε για τις προτιμήσεις του στο γυναικείο στήθος. Τους έδειξαν δύο σετ εικόνων με διαφορετικά μεγέθη, σχήματα και υφές γυναικείων μαστών. Οι επιλογές τους ποικίλλουν, με την πλειοψηφία των ερωτηθέντων να προτιμά τα μεσαίου μεγέθους και μετά τα μεγάλα στήθη, ενώ στην τρίτη θέση είναι τα μικρά. Σε ό,τι έχει να κάνει με το αν είναι σφιχτό, όλοι οι άντρες δήλωσαν πως αυτό είναι για εκείνους ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό.

“Παρόλ’ αυτά ένα σημαντικό μέρος των συμμετεχόντων επέλεξε είτε μεγάλο είτε μικρό στήθος ως το πιο αγαπημένο τους, πράγμα που δείχνει σημαντικές ατομικές διαφορές στα αντρικά γούστα σε ό,τι αφορά στο μέγεθος των μαστών μιας γυναίκας”, σημειώνουν οι ερευνητές.

Το μόνο σίγουρο είναι τελικά πως το τέλειο στήθος, είναι κάθε φορά αυτό που έχει η γυναίκα που τους αρέσει. Καλή τύχη με αυτό.