ΕΡΕΥΝΑ

Αεροπορική εταιρεία θα ζυγίζει τους επιβάτες πριν την πτήση

Η φινλανδική αεροπορική εταιρεία "FinnΑir", εγκαινίασε αυτή την εβδομάδα μια νέα και αρκετά αμφιλεγόμενη τακτική, ζητώντας από τους επιβάτες να ζυγιστούν πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο.

Το ζύγισμα αυτό είναι προαιρετικό βέβαια, αφού ακόμα κι αν δεν θες να ανέβεις στη ζυγαριά, μπορείς να πετάξεις. Όλο αυτό δεν συμβαίνει για να μην πέσει το αεροπλάνο επειδή έφαγες λίγο παραπάνω το καλοκαίρι, αλλά για έναν λόγο που δεν είχαμε φανταστεί.

Η διαδικασία αυτή, χρησιμεύει στο να συλλέξουν δεδομένα σχετικά με το βάρος τον επιβατών, προκειμένου να δουν αν οι σταθερές που χρησιμοποιούν για τον υπολογισμό των καυσίμων και της ασφάλειας, είναι ακριβείς. Μέχρι σήμερα, η FinnAir χρησιμοποιεί τις εκτιμήσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας, σύμφωνα με τις οποίες οι επιβάτες υπολογίζονται ως εξής: ο άνδρας στα 88κιλά, η γυναίκα στα 70 και το παιδί στα 35, καθώς και τσάντες μεταφοράς για τον καθένα.

Η διαδικασία θα εφαρμοστεί σε εθελοντική βάση και θα διαρκέσει από τώρα έως τις αρχές του 2018. Στόχος είναι να ζυγιστούν 2000 επιβάτες τους επόμενους μήνες. Οι μετρήσεις θα μείνουν στα χέρια του προσωπικού της FinnAir. Τώρα, αν βρεθείς Φινλανδία και ο έρωτας της ζωής σου είναι ο άντρας που αντί για ραντεβού θα σου ζητήσει να ζυγιστείς μπροστά του, δες το σαν μια πρωτότυπη ιστορία αγάπης.