LIFE

Αν δεν σε ικανοποιήσει το laptop σου, πάρε πίσω τα χρήματά σου

Όταν επενδύεις σε μια συσκευή τεχνολογίας,  θα ήθελες ιδανικά να μπορεί κάποιος να σου εγγυηθεί ότι αν δεν μείνεις απόλυτα ευχαριστημένη, θα έχεις τη δυνατότητα να πάρεις τα χρήματά σου πίσω. Αυτή την ιδανική συνθήκη αποφάσισε να ικανοποιήσει η ASUS, κάνοντρας πράξη την «money back warranty» που καλύπτει όλα τα laptops της σειράς ZenBooks.

Η σιγουριά της ASUS για να παρέχει αυτή την πολυτέλεια εγγύησης επιστροφής της αξίας των προϊόντων της βασίζεται στην εμπειρία της και στο ότι πρωτοστατεί στο χώρο του computing εδώ και τρεις δεκαετίες. Αποτελεί τη νούμερο ένα εταιρεία κατασκευής motherboards, βρίσκεται στην κορυφή του PC gaming με το brand ROG που περιλαμβάνει laptops, desktops, οθόνες και περιφερειακά, ενώ φιγουράρει σταθερά στην πρώτη τριάδα των κορυφαίων κατασκευαστών laptops στον κόσμο. Επιπλέον, στη γκάμα των προϊόντων της διαθέτει κάρτες γραφικών, smartphones, tablets, routers, wearables (το ZenWatch είναι ένα από τα πιο όμορφα Android Wear smartwatches της αγοράς) κ.ά., ενώ η εταιρεία δεν απουσιάζει ούτε από την αγορά των servers.

ZenBooks: Πανέμορφα και πανίσχυρα

Η ASUS λοιπόν, είναι γνωστή κυρίως για τα notebooks της. Πόσες φορές δεν έχεις ποθήσει ένα μικρό, ελαφρύ και κομψό φορητό υπολογιστή. Αυτό ακριβώς είναι και τα ΖenBooks, που τάραξαν τα νερά στον χώρο των laptops.

Το βασικό χαρακτηριστικό των ZenBooks, που τα κάνει να ξεχωρίζουν, είναι η πανέμορφη σχεδίαση και τα κορυφαία υλικά κατασκευής. Αντί για το συνηθισμένο πλαστικό, η ASUS επέλεξε το αλουμίνιο, ένα ελαφρύ υλικό που προσφέρει στιβαρότητα και υψηλή ακαμψία, ενώ το σασί είναι σμιλευμένο από μηχανή CNC.

Τα ZenBooks αποτελούν τον ορισμό των υπερφορητών υπολογιστών με πολύ λεπτό σώμα και βάρος. Κατά τη γνώμη μου, από όλη τη σειρά ξεχωρίζει το ZenBook Flip S. Πρόκειται για ένα πραγματικό κόσμημα με χαρακτηριστικό μπλε μεταλλικό χρώμα και χρυσές ακμές το οποίο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο που χρησιμοποιείται στην αεροδιαστημική βιομηχανία.

Το ZenBook Flip S με μια κίνηση μετατρέπεται από laptop σε tablet 13,3 ιντσών και αποτελεί το πιο λεπτό convertible laptop του κόσμου με πάχος μόλις 10,9 χιλιοστά και βάρος που μετά βίας υπερβαίνει το ένα κιλό. Στην εμφάνιση επομένως, παίρνει άριστα.

Και στα τεχνικά χαρακτηριστικά όμως η ASUS φαίνεται να έκανε πάλι το θαύμα της, αφού σε ένα τόσο λεπτό 2-σε-1 laptop έχει καταφέρει να «στριμώξει» επεξεργαστή Intel Core i7, 16GB RAM, δίσκο SSD έως 1TB (σε μορφή PCEe Gen 3 φυσικά) ηχεία Harman / Kardon και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος σε μια σχεδιαστική έμπνευση των μηχανικών της ASUS τοποθετήθηκε στο πλάι.

Συνεχίζοντας την περιήγησή μας στη σειρά ZenBook συναντάμε το ZenBook 3 Deluxe. Δεν είναι τυχαίο το ότι το συγκεκριμένο μοντέλο χαρακτηρίζεται ως ένα 14 ιντσών laptop σε σώμα 13 ιντσών, αφού χάρη στη σχεδίαση NanoEdge τα bezel είναι ελάχιστα. Το «σαγρέ» αλουμίνιο είναι και εδώ παρόν σε όλο το σασί του υπολογιστή, οι χρυσές ακμές επίσης, ενώ για άλλη μια αφορά εδώ το πάχος διατηρείται ελάχιστο στα 12,9 χιλιοστά και το βάρος στα μόλις 1,1 κιλά. Η ASUS έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια, δημιουργώντας ένα σύνολο που ξεχωρίζει. Για παράδειγμα η οθόνη έχει επίστρωση Corning Gorilla Glass 5, ενώ και στο εσωτερικό συναντάμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας (Intel Core i7, 16GB RAM, 1TB PCIe 3.0 x4 SSD).

Εν κατακλείδι, τα ZenBooks αποτελούν premium συσκευές που ξεχωρίζουν, αφού η ASUS έχει σχεδιάσει προσεκτικά και την παραμικρή λεπτομέρεια δημιουργώντας φορητούς υπολογιστές «εκτός συναγωνισμού», δίνοντας έμφαση στην εξαιρετικά υψηλή ποιότητα κατασκευής, τη σχεδίαση και τη λειτουργικότητα. Όλα αυτά, για να είναι βέβαιη ότι σε κάθε περίπτωση θα λατρέψετε το νέο σας ZenBook και δεν θα χρειαστεί να κάνετε χρήση της εξίσου εντυπωσιακής «money back guarantee».