TIPS

Το κόλπο που θα ξεβουλώσει τα σιφόνια του μπάνιου από τις τρίχες

Unsplash

Το σιφόνι μπουκώνει ως γνωστόν από πραγματάκια που πέφτουν μέσα του και κυρίως από τρίχες. Αυτό έχει ως συνέπεια η μπανιέρα/ντουζιέρα/νεροχύτης/νιπτήρας να μετατρέπονται σε λίμνη σε υπερχείλιση κι εσύ να κάνεις διάφορες αλχημείες για να ξεβουλώσει το σύστημα. Τα χημικά δεν είναι η καλύτερη λύση κι αυτό γιατί υπάρχει κίνδυνος να καταστρέψουν τους σωλήνες. Υπάρχει κι άλλος τρόπος. Θα χρειαστείς πραγματάκια που υπάρχουν ήδη στο σπίτι σου- και 1-2 που αξίζει να προμηθευτείς για μια ώρα σαν κι αυτή-.

Όπως κατσαβίδι, ψαλίδι, ξύδι, μαγειρική σόδα, πετσέτα και πλαστικά δεματικά καλωδίων. Αφού λοιπόν τα συγκεντρώσεις, προχωράς ως εξής:

– Αφαιρείς τη σχάρα από το σιφόνι με το κατσαβίδι.

-Αφού βάλεις ένα γαντάκι αφαιρείς όλη τη βρωμιά που έχει μαζευτεί στο πάνω μέρος

– Με το ψαλίδι κάνεις εγκοπές στο πλαστικό καλώδιο και το βάζεις μέσα στο σιφόνι, ώστε να μαζευτούν όλες οι τρίχες που έχουν μείνει μέσα. Το τραβάς έξω (μπλιαξ), το καθαρίζεις κι επαναλαμβάνεις μέχρι να καθαρίσει εντελώς.

– Ρίχνεις μέσα στο σιφόνι μισή κούπα μαγειρική σόδα και μισή κούπα ξύδι και καλύπτεις με μία βρεγμένη πετσέτα για 10 λεπτά. Κατόπιν αφαιρείς την πετσέτα και ρίχνεις βραστό νερό.