TIPS

Αυτό είναι το μυστικό για να γλιτώσεις χρόνο όταν μαγειρεύεις

Πάντα μου φαίνεται αστείο όταν ξεκινάω να γράφω ένα κείμενο το οποίο τιτλοφορείται «το απόλυτο μυστικό/ το τρικ που θα σου λύσει τα χέρια μπλα μπλα μπλα για κάτι που ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ». Και έχει τύχει αρκετές φορές να χρειαστεί να το κάνω. Πρέπει όμως να ξέρεις ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος (τουλάχιστον ο δικός μου), όταν καταπιάνεται με κάτι το οποίο δεν απολαμβάνει, τότε είναι που βρίσκει τους πιο ευφάνταστους και έξυπνους τρόπους ώστε να βγάλει αυτή τη δύσκολη δοκιμασία σε πέρας όσο καλύτερα και γρηγορότερα μπορεί.

Στο προφίλ μου στο facebook, σε μια κρίση ειλικρίνειας, έχω σημειώσει ξεδιάντροπα πως το ταλέντο μου είναι να τρώω. Το φαγητό λοιπόν συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγάλες μου αγάπες και κονταροχτυπιέται πολύ δυνατά με την επόμενη που είναι τα παπούτσια. Προϋπόθεση λοιπόν για να μπορώ να ψωνίσω παπούτσια (ή και όλο το σύμπαν γενικά), είναι να έχω λεφτά. Αυτό το φροντίζω και αυτή τη στιγμή που σου γράφω καθώς είμαι αρκετά τυχερή ώστε να έχω μια δουλειά. Όταν όμως θέλω να φάω, αυτό σημαίνει πως πρέπει με κάποιον τρόπο να βρεθεί μπροστά μου ένα πιάτο φαγητό. Το ταπεράκι της μαμάς είναι πάντα σωτήριο όταν το στομάχι γουργουρίσει. Εξίσου αγαπημένο είναι και το delivery, ενώ εκτιμώ δεόντως τις φίλες και τα αγόρια με έφεση στη μαγειρική και στο σύνδρομο γιαγιάς (aka σε ταΐζουν μέχρι να γεμίσει το στόμα και να μη μπορείς να μιλήσεις).

Όλα καλά μέχρι εδώ.

Έρχεται όμως και μια στιγμή στη ζωή σου που συνειδητοποιείς ότι έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου και πρέπει επιτέλους να ανεξαρτητοποιηθείς, να κόψεις τον ομφάλιο λώρο και να βγεις εκεί έξω ελεύθερη από τα δεσμά των τροφών σου (όπου τροφοί, εννοώ όλους τους παραπάνω υπέροχους ανθρώπους). Τότε αποκτάς μια νέα υποχρέωση προς τον εαυτό σου – και την τσέπη σου: πρέπει να μάθω να μαγειρεύω.

Στη σκέψη και μόνο ότι θα μπω στην κουζίνα με πιάνει κάτι σαν αναφυλαξία, άγχος, κρίση πανικού, το ίδιο δηλαδή που θα πάθαινα αν με έριχνες με ένα ελικόπτερο σε μια ζούγκλα του Αμαζονίου (με ή χωρίς χάρτη). Έψαχνα λοιπόν τις προάλλες τα ντουλάπια, προκειμένου να βρω ένα κάποιο εργαλείο να με βοηθήσει στην φαεινή (#διπλής) ιδέα που είχα να φτιάξω ένα κέικ. Εκεί στο ντουλάπι δίπλα από το ψυγείο λοιπόν, βρήκα τη σωτηρία μου, το δώρο του τέταρτου μάγου στη Βηθλεέμ, το σεντούκι με τον θησαυρό, το δέκα το καλό: μια κουζινομηχανή Kenwood.

 

Φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι αυτή τη στιγμή δε σου μιλάω απ’ το μετερίζι της έμπειρης μαγείρισσας, ούτε καν κάτι κοντά σε αυτό. Σου μιλάω όμως, ως το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα της ιδεολογίας “πεινάω και θέλω να φτιάξω κάτι νόστιμο με τον ελάχιστο κόπο και χρόνο”. Οι κουζινομηχανές της Kenwood λοιπόν, είναι γνωστές για τις πολλαπλές τους δυνατότητες, την αντοχή και τη μοναδική λειτουργικότητά τους. Τα ισχυρά τους μοτέρ φτάνουν μέχρι και τα 1500W ανάλογα το μοντέλο και μπορείς να αλλάξεις αναδευτήρα για καλύτερα αποτελέσματα σε ό,τι σου έρθει να φτιάξεις.

Έτσι λοιπόν, ακριβώς δίπλα από την κουζινομηχανή, βρήκα και όλους τους αναδευτήρες.

Αναδευτήρας Κ

 

Ο Αναδευτήρας Κ είνα ιδανικός για κέικ, ζύμες ζυμαρικών, μπισκότα ακόμα και για να αναμίξετε κιμά ή να φτιάξετε πουρέ πατάτας! Ο ειδικός του σχεδιασμός φτάνει σε όλες τις μεριές του μπολ ενώ το σχήμα Κ ‘κόβει’ στην μέση τα υλικά διασφαλίζοντας άριστες αναμίξεις.

Χτυπητήρι

 

Το Χτυπητήρι είναι ιδανικό για μαρέγκες, σουφλέ, κρέμα σαντιγί, κρέπες κ.α. Το σχήμα μπαλονιού που διαθέτει δημιουργεί μεγαλύτερο όγκο ενσωματώνοντας αρκετό αέρα στο μίγμα, ώστε αυτό να έχει μία ελαφριά και αφράτη υφή.

Γάντζος Ζύμης

 

Ο Γάντζος ζύμης είναι ειδικά σχεδιασμένος για σκληρές ζύμες όπως ψωμί, βάσεις πίτσας, γλυκές ζύμες για μπισκότα, αρτοσκευάσματα κ.α. Ο γάντζος ζύμης κάνει τη σκληρή δουλειά του ζυμώματος γρηγορότερα από ότι το ζύμωμα με το χέρι. Χάρη στον καμπυλωτό του σχεδιασμό διασφαλίζει ότι όλη η μαγιά διανέμεται ομοιόμορφα, ενώ η πλανητική κίνηση απλώνει την γλουτένη και αφήνει την μαγιά να φουσκώσει.

Αναδευτήρας Flexi

 

Ο Αναδευτήρας Flexi είναι ιδανικός για κρεμώδη μίγματα όπως μους και κρέμες ζαχαροπλαστικής. Τα ελαστικά πτερύγια που διαθέτει ‘ξύνουν’ την επιφάνεια του μπολ μειώνοντας την ανάγκη να σταματάτε τη διαδικασία ανάμιξης προκειμένου να μαζέψετε τα μίγμα από τα τοιχώματα. Τα πτερύγια είναι αφαιρούμενα για εύκολο καθαρισμό, ενώ το σχήμα του προσφέρει άριστη κίνηση ανάμιξης.
 

Αναδευτήρας Ελαφράς Ανάδευσης

 

Ο Αναδευτήρας Ελαφράς Ανάδευσης αναμιγνύει ιδανικά τα υλικά χωρίς να αφαιρεί τον αέρα από τα μίγματα αναμιγνύοντας απαλά το μίγμα. Είναι ιδανικός για ελαφριά μίγματα όπως μους και κρέμες που χρειάζεται να συγκρατήσουν τον αέρα.

Μπορεί να σου ακούγονται πολύπλοκα όλα αυτά, αλλά δεν είναι. Μόλις αποφασίσεις τι θες να φτιάξεις, η κουζινομηχανή Kenwood είναι στη διάθεσή σου να σε βοηθήσει να το τελειοποιήσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται. Διαλέγεις το εργαλείο που χρειάζεσαι και είσαι έτοιμη να μεγαλουργήσεις στην κουζίνα – χωρίς απαραίτητα να ξέρεις να κάνεις και παπάδες.