DIY

10 DIY ιδέες για τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα βαζάκια

Μαζεύεις τα βαζάκια όλο το χρόνο. Φυσικά και δεν είχες στο μυαλό σου πως μπορούν να γίνουν το πιο ωραίο χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό αλλά τα κρατούσες γιατί ήταν όμορφα. ''Κάπου θα χρειαστούν'' έλεγες και είχες απόλυτο δίκιο. Μόνη σου θα τα στολίσεις και θα τα τοποθετήσεις στο σαλόνι σου, μαζί με το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα λαμπιόνια.

Το να τα μεταμορφώσεις είναι μία εύκολη διαδικασία που δεν απαιτεί να περάσεις αμέτρητες ώρες πάνω από αυτά. Μία έξυπνη λύση που υλοποιείται χωρίς πολλά έξοδα και κόπο. Είναι επίσης ένα πολύ όμορφο δώρο. Αν φτιάξεις και μία προσεγμένη συσκευασία, θα εντυπωσιάσεις.

Tip

Πώς θα φτιάξεις σπιτικό χιόνι

Στο μπλέντερ θα βάλεις χαρτί υγείας και θα το κόψεις σε μικρά κομματάκια. Σε ένα μπολ θα ρίξεις μαγειρική σόδα και θα προσθέσεις ένα κουταλάκι νερό. Θα ανακατέψεις το μείγμα μέχρι να δημιουργηθούν μικρά μπαλάκια. Θα προσθέσεις τα κομματάκια από χαρτί κι ένα έτοιμο το χιόνι.

#1

 

Πάνω στο καπάκι θα κάνεις μικρές τρύπες και θα περάσεις κλωστές πάνω στις οποίες θα έχεις κολλήσει μικρές μπαλίτσες από βαμβάκι. Μέσα στο βαζάκι θα ρίξεις το χιόνι και από πάνω θα ακουμπήσεις το χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό της αρεσκείας σου. Ο χιονάνθρωπος είναι ιδανικός.

#2

 

Λαμπιόνια. Τι άλλο; Θα βάλεις μέσα στα βάζα λαμπιόνια και η διακόσμηση θα ανέβει επίπεδο. Δε χρειάζεται να τα τοποθετήσεις με επιμέλεια. Όσο πιο ”τρελά” τόσο πιο φυσικό το αποτέλεσμα.

#3

Θα βάλεις κόλλα στην εξωτερική πλευρά του βάζου και θα το κυλήσεις πάνω στο χιόνι. Θα δέσεις ένα σπάγκο στο στόμιο κι ένα κομμάτι πρασινάδα.

#4

Μάτια, μύτη και κέρατα για τον Ρούντολφ το ελαφάκι. Με δύο κινήσεις έχεις το πιο τέλειο βαζάκι με σοκολατένιες ”ελιές”.

#5

 

Η δαντέλα και τα κουκουνάρια είναι ένας συνδυασμός που φέρνει τα Χριστούγεννα λίγο πιο κοντά μας. Μπορείς μέσα στα στολισμένα βαζάκια να βάλεις ρεσό.

#6

 

Τόσο όμορφο. Δανείσου τα αυτοκινητάκια του γιου σου, βάλε ένα δεντράκι από πάνω και δέστα με έναν χρωματιστό σπάγκο. Πολύ έξυπνο και πολύ απλό. Το χιόνι μην ξεχάσεις.

#7

 

Glitter. Μάτια, λίγες χάντρες για στόμα κι ένα χαρτόνι κομμένο τριγωνικά και το βαζάκι σου είναι πανέτοιμο για τον στολισμό του τραπεζιού.

#8

Ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δέντρο με μπάλες μέσα στα βαζάκια και μία σειρά από πέρλες. Τρία κάτω, δύο από πάνω κι ένα στην κορυφή. Μην ξεχάσεις το αστέρι.

#9

Ρεσό και πάλι αλλά αυτή τη φορά επιπλέει. Χρειάζεσαι μόνο λίγη φαντασία για να μεταμορφώσεις ένα απλό βαζάκι μαρμελάδας.

#10

Το χριστουγεννιάτικο οικογενειακό δείπνο θα έχει τη δική σου διακοσμητική πινελιά. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να τα γεμίσεις με χιόνι, κεράκια και λίγο χρώμα.