LIFE

3 τρομερές εναλλακτικές χρήσεις για το μαλακτικό μαλλιών

Λατρεύουμε να μαθαίνουμε για διάφορα προϊόντα που έχουμε στο σπίτι μας, ότι μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και κάπως αλλιώς απ' αυτό που ξέραμε ως τώρα. Ο λόγος αυτή τη φορά για το μαλακτικό μαλλιών το οποίο είναι θαυματουργό, ακόμα κι όταν δεν το έχεις ανάγκη να ξεμπερδέψει και να σου κάνει πιο λεία τα μαλλιά. Ιδού μερικές εναλλακτικές χρήσεις, που θα σου λύσουν τα χέρια.

1. Αντί για αφρό ξυρίσματος

Αυτό το κόλπο σώζει ζωές σχεδόν κυριολεκτικά. Οι πιθανότητες να κοπείς μειώνονται στο ελάχιστο, ενώ το δέρμα σου μετά είναι τόσο λείο και απαλό που σχεδόν δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις ενυδατική κρέμα. Βασικά απορώ γιατί το λένε conditioner μαλλιών και δεν είναι απλά ένα μαλακτικό για όλο το σώμα.

2. Για να διατηρήσεις τα πινέλα του μακιγιάζ σαν καινούρια

Οι επαγγελματίες μακιγιέρ, μόλις καθαρίσουν τα πινέλα τους από την τελευταία χρήση, χρησιμοποιούν μαλακτικό μαλλιών, ώστε να μην σκληρύνουν οι τρίχες τους. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι ένα διάλυμα αραιωμένου conditioner (περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού προϊόν σε ένα φλιτζάνι νερό) και να αφήσεις για λίγη ώρα εκεί τα πινέλα σου για να μην σκληρύνουν και να αυξηθεί η διάρκεια ζωής τους.

3. Αντί για μαλακτικό ρούχων

Τα μαλακτικά στοιχεία που περιέχονται στο conditioner, είναι ασφαλή και για τα υφάσματα, ενώ μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και με το κανονικό μαλακτικό, αν δε σου φτάνει για να γεμίσεις το δοχείο του πλυντηρίου. Επίσης είναι ιδανικό και για το πλύσιμο στο χέρι, ενώ είναι η τέλεια λύση όταν ταξιδεύεις, αφού τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν conditioner μαλλιών στα μπάνια τους, ενώ μαλακτικό ρούχων, μάλλον όχι.