LIFE

3 λόγοι που μας έκαναν να αγαπήσουμε ακόμα πιο πολύ τη Σίκινο

Ένα μικροσκοπικό νησί βγαλμένο από την πιο κυκλαδίτικη καρτ ποστάλ. Μία "σταγόνα" γης στην άγονη γραμμή Αιγαιοπελαγίτικου μπλε. Το πάτριο έδαφος για 300- και πολλούς λέω- κατοίκους. Η Σίκινος, δεν είναι μόνο ένας από τους πιο ελκυστικούς καλοκαιρινούς προορισμούς για όσους σκαρώνουν ψαγμένες διακοπές. Αλλά ένας τόπος που μόλις γνωρίσαμε μ' έναν τρόπο διαφορετικό, χάρη στην Wind.

Πρόσφατα περάσαμε μια αλλιώτικη μέρα στο Σπίτι της 24 Media. Αφορμή για να μαζευτούμε, η νέα δράση της WIND, η οποία δίνει νέα ώθηση και αξία στην έννοια της Εταιρικής Υπευθυνότητας.

 

 Ένα χρόνο πριν η εταιρεία επικοινωνίας έκανε την αρχή σ’ ένα project που ήθελε να φέρει τους ανθρώπους οι οποίοι κατοικούν χειμώνα- καλοκαίρι (χειμώνα, τονίζω) σ’ ένα απομακρυσμένο μέρος, όπως η Ανάφη, προσφέροντας απεριόριστες δυνατότητες επικοινωνίας στους κατοίκους του νησιού. Φέτος, ήταν η σειρά της Σικίνου.

Και μπορεί για κάποιους από εμάς η πρόσβαση στο internet, η κλήση με το κινητό και η αποστολή ενός γραπτού μηνύματος να είναι κάτι το εντελώς δεδομένο και σύνηθες, για άλλους όμως η πρόσβαση στην τεχνολογία και στην εύκολη επικοινωνία αποτελεί πολυτέλεια.

Οι άνθρωποι της WIND ήρθαν λοιπόν στο στολισμένο Σπίτι και μας παρουσίασαν τη νέα τους καμπάνια με τίτλο “Ερχόμαστε Κοντά”. Όχι, όλο αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει ούτε συχνά, ούτε, εύκολα. Η WIND παρείχε δωρεάν επικοινωνία για έναν ολόκληρο χρόνο σε όλους τους μόνιμους κατοίκους του νησιού, ενώ για την τεχνολογική αναβάθμιση της Σικίνου, η εταιρεία προχώρησε σ’ έργα υποδομών στη βάση του δικτύου της αλλά και στη διάθεση smartphones με δωρεάν συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας για όλους τους ενήλικες κατοίκους του νησιού, συσκευές απλής χρήσης για άτομα άνω των 65 ετών, smartphones & laptops με δωρεάν σύνδεση F2G και δεδομένων αντίστοιχα για όλους τους μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου.

 

Την αλλαγή στην καθημερινότητα και τον γενικότερο τρόπο ζωής των κατοίκων ανέλαβε να καταγράψει για ακόμα μια φορά μετά την Ανάφη ο ταλαντούχος κινηματογραφιστής Παύλος Τριποδάκης, ο οποίος πέρασε έναν μήνα στη Σίκινο, μέσα στον χειμώνα. Αποτέλεσμα αυτής της συνύπαρξης με τους κατοίκους ήταν η δημιουργία 4 πολύ όμορφων ταινιών μικρού μήκους, οι οποίες συνθέτουν το μωσαϊκό της καμπάνιας της WIND. Τι μάθαμε για τη Σίκινο παρακολουθώντας τα βιντεο;

Έχει αυθεντικούς ανθρώπους

Στη Σίκινο που παλιά λεγόταν και Οινόη οι ντόπιοι είναι άνθρωποι έξω καρδιά, όπως ο κύριος Κωνσταντίνος, ο οποίος αποφάσισε να πάρει το αεροπλάνο από την Αμερική όπου ζούσε και να επιστρέψει στον τόπο που γεννήθηκε, κοντά στους φίλους του, να ψαρεύει με τη βάρκα του και να φτιάχνει χειροποίητα μπαστούνια.

 

Ο χειμώνας περνάει όμορφα, αλλά δύσκολα

Ο πατήρ Θεόδωρος έχει περάσει όλη του τη ζωή στη Σίκινο. “Εμείς απλά το βλέπουμε ,εκείνος το ζει από μικρό παιδί και ξέρει πόσο σημαντικό είναι να μπορείς να επικοινωνήσεις με τους ανθρώπους σου, με τον γιατρό και με όποιον άλλον χρειαστεί όταν είσαι απομονωμένος σ’ έναν τόπο, όπου ζουν και παιδιά.

 

Η Σίκινος είναι πηγή έμπνευσης

O Αντώνης Σκαμπαβίριας είναι ένας νεαρός ζωγράφος ο οποίος ζει αυτή την εποχή στη Σίκινο μ’ έναν τρόπο που είναι βγαλμένος από ταινία. Σκαρφαλώνει στους βράχους του νησιού και ζωγραφίζει τοπία, τα οποία θα εκθέσει. Μπορεί να σου φαίνεται πως θέλει να ζει στην απόλυτη απομόνωση, αλλά η αλήθεια είναι άλλη. Η ανάγκη του επικοινωνία είναι ουσιαστική.

Απόλαυσε όλα τα videos της καμπάνιας “Ερχόμαστε Κοντά” στο κανάλι της Wind Hellas στο You Tube

Photo Credits: Σύλβια Σαχίνη