ΦΑΓΗΤΟ

Το μυστικό συστατικό που θα απογειώσει την κοτόσουπά σου

Οι σούπες είναι από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά, κυρίως γιατί γίνονται ΠΟΛΥ εύκολα αλλά και γιατί μπορείς να φας 2 πιάτα χωρίς (πολλές) τύψεις γιατί τι είναι μωρέ, λίγο νεράκι και λαχανικά- άντε και λίγο κρέας μέσα ή ψάρι. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν πεντανόστιμες, ίσα- ίσα που μπορούν να γίνουν φοβερά απολαυστικές και να σε κάνουν να ξεχάσεις τα κοψίδια (λέμε τώρα).

Αν λοιπόν έχεις συνηθίσει να κάνεις την σούπα πετώντας απλά διάφορα λαχανικά στην κατσαρόλα μαζί με λίγο κοτόπουλο για να βράσουν μαζί ήρθε η ώρα να μάθεις έναν ελαφρώς διαφορετικό τρόπο ετοιμασίας (σωτάρεις απλά τα υλικά σου, τόσο απλά) αλλά και ένα μυστικό υλικό που θα απογειώσει τη γεύση της σούπας σου! Ποιο είναι αυτό; Η μουστάρδα!

Υλικά

2 κ.σ ελαιόλαδο

500 γρ. κοτόπουλο (μπούτι)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 καρότα ψιλοκομμένα

2 σέλερι ψιλοκομμένα

325 γρ. καλαμπόκι (1 κονσέρβα περίπου)

Λίγο φρέσκο θυμάρι

2 κ.σ μουστάρδα dijonnaise

1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο (μπορείς να λιώσεις 1 κύβο)

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε την 1 κ.σ λάδι σε μέτρια φωτιά και τσιγάρισε το κοτόπουλο.

2. Σε μια κατσαρόλα ζέστανε 1 κ.σ λάδι και τσιγάρισε ελαφρά τα λαχανικά (κρεμμύδι, καρότο, σέλερι) για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Πρόσθεσε το κοτόπουλο με 700 ml από το ζωμό (ίσα- ίσα να σκεπάσει τα υλικά σου) και όταν πάρει μια βράση το μείγμα πρόσθεσε το καλαμπόκι και το θυμάρι.

3. Βράσε τη σούπα για άλλα 45 λεπτά, μέχρι να δεις ότι το κοτόπουλο έχει μαλακώσει και στο μεταξύ πρόσθεσε τον υπόλοιπο ζωμό ή ζεστό νερό αν χρειαστεί.

4. Βγάλε το κοτόπουλο και κόψε το σε κομμάτια και μόλις είσαι έτοιμη να σερβίρεις πρόσθεσε τις 2 κουταλιές μουστάρδα και θα μας θυμηθείς!