TIPS

Το μυστικό για να φτιάξεις σάλτσα μακαρονάδας με χαμηλά λιπαρά

Έχεις παρατηρήσει πόσο χορταστική είναι η λέξη ''μακαρονάδα'' και πώς αρχίζουν οι σιελογόνοι αδένες σου να δουλεύουν υπερωρίες και μόνο στην ιδέα μιας spaghetti με κόκκινη σάλτσα, μπόλικο τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι;

*μαγεία*

Ας χαζέψουμε λίγο αυτό το υπέροχο gif και θα σας πω σε λίγο που θέλω να καταλήξω με αυτή την εισαγωγή.

Ωραία, τώρα που έχω την προσοχή σου και (μάλλον) σε έχω ψήσει να φας μακαρονάδα σήμερα ας συζητήσουμε πώς αλλιώς μπορείς να φτιάξεις τη σάλτσα ώστε να μην φορτωθείς τις έξτρα θερμίδες και τα λιπαρά. Σύμφωνα με τον διάσημο σεφ Tyler Florence μπορείς να αντικαταστήσεις την κλασσική σάλτσα με τον πουρέ λαχανικών!

”Μου αρέσει η ιδέα του πουρέ λαχανικών αντί για την κλασσική σάλτσα μακαρονάδας γιατί στο τέλος της ημέρα, ο τοματοχυμός είναι απλά βρασμένα λαχανικά. Εδώ έχω καρότο, κρεμμύδι, φλούδα πορτοκαλιού, κουρκουμά, μαντζουράνα, τσίλι, αλατισμένο νερό” σημειώνει κάτω από τη φωτογραφία του.

Με ένα γρήγορο google search εντόπισα αρκετές συνταγές με πουρέ λαχανικών, οι οποίες αποτελούν την ιδανική λύση για σένα που θέλεις να αποφύγεις τα λιπαρά της κρέμας γάλακτος και του μπέικον.

Για να ετοιμάσεις πουρέ λαχανικών

Υλικά

Λαχανικά της επιλογής σου (ντομάτα, καρότο, κρεμμύδι, πιπεριά, γλυκοπατάτα κλπ)

2 κ.σ ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι, κουρκουμάς ό,τι άλλο μπαχαρικό θέλεις

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζέστανε το λάδι και πέρνα τα λαχανικά για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν, αλατοπιπέρωσε και σβήσε με 1/2 ποτήρι κρασί (προαιρετικά). Πρόσθεσε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν τα λαχανικά και άφησέ τα να βράσουν. Όταν είναι έτοιμα πέρνα τα από το multi και ανακάτεψέ τα με τα μακαρόνια.