ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Τα brownies με το μυστικό συστατικό που πρέπει να δοκιμάσεις

Τα σοκολατένια γλυκά είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα στον κόσμο αλλά όπως λέει η μαμά σου δεν μπορείς να τρως ΜΟΝΟ τέτοια- πρέπει να τρως και λίγα φρούτα και λαχανικά. Πώς θα σου φαινόταν λοιπόν αν σου έλεγα ότι υπάρχει μια συνταγή που συνδυάζει και τα δύο;

Δεν σου κάνω πλάκα, υπάρχει όντως μια συνταγή που ενσωματώνει το κολοκυθάκι στα σοκολατένια brownie και πραγματικά πρέπει να την δοκιμάσεις. Όχι τίποτα άλλο, αλλά να μπορείς να ‘την πεις’ στην μαμά σου όταν σε ρωτήσει αν έφαγες κανένα λαχανικό αυτή την εβδομάδα.

Υλικά

2 κ.σ βούτυρο

1 3/4 φλ. κομμάτια σοκολάτας

1 φλ. ζάχαρη

1 αυγό και ένας κρόκος

1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

1 φλ. τριμμένο κολοκυθάκι

1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κ.γ μπέικιν

1/2 κ.γ αλάτι

2 κ.σ πλήρες γάλα

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και παράλληλα λιώνεις το 1 φλιτζάνι σοκολάτα σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.

2. Προσθέτεις τη ζάχαρη, το αυγό, τον κρόκο, την βανίλια και το κολοκυθάκι στο ζεστό (αλλά όχι καυτό) μείγμα και ανακατεύεις καλά.

3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύεις το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Προσθέτεις το υγρό μείγμα και ανακατεύεις καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

4. Βάζεις το μείγμα σε ταψί 20×20 εκ. και το ψήνεις για 25 λεπτά ή μέχρι να δεις ότι βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.

5. Για να κάνεις τη ganache ζέστανε το γάλα μέχρι να κάνει μπουρμπουλήθρες, πρόσθεσε τα 3/4 της σοκολάτας που έχουν περισσέψει και ανακάτεψε μέχρι να λιώσουν καλά. Ρίξε το μείγμα πάνω από το brownie, βάλτο στο ψυγείο για 30 λεπτά και είναι έτοιμο.