ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή με μπρόκολο, παρμεζάνα και γιαούρτι στο φούρνο

Το μπρόκολο είναι ένα από τα λαχανικά που δεν μπαίνει στην τριάδα πολλών με τα αγαπημένα τους. Απλά βραστό είναι αλήθεια πως δεν το λες και λιχουδιά για αυτό και η συνταγή αυτή θα την εκτιμήσεις δεόντως. Θα φάνε και τα παιδιά το μπρόκολο χωρίς να το καταλάβουν.

Θα χρειαστείς υλικά που ήδη υπάρχουν στα ντουλάπια της κουζίνας και στο ψυγείο και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας. Ο τελευταίος όσο γίνεται να περιορίζεται γιατί εκτός από τη γεύση αυτό είναι τα ζητούμενο.

Υλικά

1 μπρόκολο

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

4 κ.σ. μουστάρδα

50γρ. παρμεζάνα τριμμένη

αλάτι

πιπέρι

Τι πρέπει να κάνεις

Βράζεις το μπρόκολο και το αφαιρείς από την κατσαρόλα 5 λεπτά νωρίτερα από το κανονικό για να ”κρατάει” αφού το μαγείρεμα θα συνεχιστεί στο φούρνο.

Σε ένα μπολ ανακατεύεις όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την παρμεζάνα.

Ρίχνεις το μπρόκολο στο μείγμα και ανακατεύεις καλά για να πάει παντού.

Τοποθετείς σε γυάλινο σκεύος και από πάνου ρίχνεις την τριμμένη παρμεζάνα.

Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο (190C) για περίπου μισή ώρα μέχρι να ροδίσει.