ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για το πιο εύκολο cheesecake φράουλα

Το cheesecake φράουλα θεωρώ ότι είναι ένα από τα καλύτερα γλυκά που υπάρχουν και το βάζω πιο πάνω από οτιδήποτε σοκολατένιο· ναι, ακόμα και πιο πάνω από ένα αφράτο brownie σοκολάτας. Αν λοιπόν συμμερίζεσαι την αγάπη μου για αυτό, τότε θα ενθουσιαστείς με τη συνταγή που βρήκα- γιατί όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να πετύχεις μια σωστή, που θα σου επιτρέψει να απολαύσεις όπως πρέπει το γλυκόξινο συνδυασμό φράουλας και κρέμας τυριού.

Στο onesweetappetite.com λοιπόν εντόπισα μια συνταγή που μου τράβηξε αμέσως την προσοχή, κυρίως γιατί συνδυάζει δύο αγαπημένα μου πράγματα, το cheesecake και το french toast.

Ωραία. Στα βασικά τώρα, η συνταγή είναι αρκετά εύκολη (σίγουρα πιο εύκολη από αυτή του παραδοσιακού cheesecake) και δεν θα σου πάρει πάνω από 40 λεπτά.

Υλικά

1 1/2 φλ. φρέσκες φράουλες κομμένες

1 1/2 φλ. ζάχαρη

2 κ.σ καλαμποκάλευρο

1 φλ. ζεστό νερό

225 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

1 φρατζόλα ψωμί (μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι ψωμί θέλεις, η αρχική συνταγή έχει τσουρέκι, που ακούγεται εξαιρετικό!)

2 μεγάλα αυγά

1/4 φλ. κρέμα γάλακτος

1 κ.σ μέλι

(προαιρετικά) ξύσμα από 1 πορτοκάλι

(προαιρετικά) σαντιγί

Εκτέλεση

1. Ανακάτεψε τις φράουλες με τη 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και άφησε το μείγμα να ‘κάτσει’ για 5 λεπτά και μετά ζέστανε τις φράουλες σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθούν.

2. Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το νερό και το καλαμποκάλευρο και πρόσθεσέ το στην κατσαρόλα με τις φράουλες, ανακατεύοντας συνέχεια. Άφησε το μείγμα να πάρει μια βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και μαγείρεψέ το μέχρι να πήξει. Σβήσε τη φωτιά και άφησέ το στην άκρη.

3. Πρόσθεσε το τυρί κρέμα, τη βανίλια και το 1 φλιτζάνι ζάχαρη σε ένα μπολ και χτύπησε το μείγμα με το μίξερ για 5 λεπτά ή μέχρι να δεις ότι έχει ομογενοποιηθεί. Άπλωσε την κρέμα που ετοίμασες σε δύο φέτες ψωμιού (μην το λυπηθείς!)

4. Ανακάτεψε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το μέλι (και το ξύσμα πορτοκαλιού αν θέλεις) και βάλε το μείγμα σε ένα ανοιχτό πιάτο για να βουτήξεις εκεί τις φέτες του ψωμιού.

5. Τηγάνισε το τοστ σου σε προθερμασμένο τηγάνι μέχρι να αλλάξει χρώμα και από τις δύο πλευρές.

6. Σέρβιρέ το με φρέσκιες φράουλες και σαντιγί.