ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

Συνταγή για την πιο ανοιξιάτικη μακαρονάδα

Η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα και οι μαγειρικές μας δραστηριότητες έχουν αρχίσει να περιορίζονται σε συνταγές για δροσερές σαλάτες και πεντανόστιμα ζυμαρικά που δεν είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες ενώ παράλληλα μας χορταίνουν.

Έχοντας λοιπόν στο μυαλό μου ότι κανείς μας δεν θέλει να περνάει (πλέον) πολύ χρόνο στην κουζίνα (κυρίως γιατί μας νοιάζει να περνάμε τις ώρες εκτός δουλειάς σε κάποιο καφέ/ μπαρ με την παρέα μας και να απολαμβάνουμε την άνοιξη) έψαξα για εύκολες και γρήγορες συνταγές που αξίζει να δοκιμάσεις.

Μια από αυτές είναι και η ανοιξιάτικη εκδοχή του mac and cheese, η οποία περιέχει φρέσκα ντοματίνια και φύλλα βασιλικού, που δίνουν υπέροχο χρώμα και άρωμα στο κλασσικό χειμωνιάτικο πιάτο.

Υλικά

230 γρ. κοχυλάκι ή όποιο άλλο ζυμαρικό θέλεις

1 κ.σ ανάλατο βούτυρο

1 κ.σ ελαιόλαδο ή περισσότερο αν χρειαστεί

1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 1/2 φλ. γάλα

120 γρ. κατσικίσιο τυρί σε τρίμματα

170 γρ. μοτσαρέλα

30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

3/4 φλ. φρέσκο βασιλικό

2 κ.γ ξύσμα λεμονιού

1 1/2 φλ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βράσε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.

2. Στην ίδια κατσαρόλα ζέστανε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Συνέχισε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά, πρόσθεσε αλάτι και το γάλα και άφησε το μείγμα στη φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει (περίπου 5-7 λεπτά).

3. Σειρά έχουν τα τυριά- βάλε όλα τα τυριά μαζί, το ξύσμα λεμονιού και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο και ελαφρώς πηχτό μείγμα.

4. Πρόσθεσε στο μείγμα τα μακαρόνια, τα ντοματίνια και το βασιλικό. Σέρβιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.