ΦΑΓΗΤΟ

Συνταγή για σπιτική λεμονάδα, έτοιμη σε 10 λεπτά

Unsplash

Όταν η ζέστη είναι ανυπόφορη θέλεις κάτι δροσιστικό. Μόλις γυρίσεις σπίτι από τη δουλειά θα φτιάξεις λεμονάδα. Εύκολη συνταγή, φοβερή γεύση. Όλα τα υλικά που χρειάζεσαι τα έχεις στην κουζίνα. Μόνο το ψυγείο θα χρειαστεί να ανοίξεις για να βγάλεις τα λεμόνια. Μην ξεχάσεις να έχεις παγάκια στην κατάψυξη.

Υλικά

500 ml. χυμός λεμονιού

500 γραμμάρια ζάχαρη

200 ml. νερό

Εκτέλεση

Σε χαμηλή φωτιά βάζεις το νερό με τη ζάχαρη.

Ανακατεύεις με απαλές κινήσεις μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Προσοχή: Δεν πρέπει να βράσει.

Μόλις γίνει σιρόπι, αφαιρείς από τη φωτιά και περιμένεις να κρυώσει.

Ρίχνεις μέσα το χυμό από τα λεμόνια.

Καλό ανακάτεμα.

Βάζεις τη λεμονάδα σε γυάλινο μπουκάλι και μετά στο ψυγείο.

Δοσολογία (ενδεικτική)

¼ σιρόπι λεμονάδας

¾ κρύο νερό

μπόλικα παγάκια