ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για πεντανόστιμα γεμιστά μανιτάρια

Τα μανιτάρια ή τα αγαπάς ή τα απεχθάνεσαι. Δεν υπάρχει μέση οδός. Εσύ που τα λατρεύεις, λοιπόν, και στο άκουσμά τους και μόνο σου τρέχει σαλάκι, εδώ σε έχουμε. Ο σεφ, Βασίλης Τζίμας, σου δείχνει step by step πώς θα πετύχεις τα πιο νόστιμα γεμιστά μανιτάρια, μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Ρίξε μια ματιά στη συνταγή του και μπες στην κουζίνα.

Υλικά:

300 γρ μανιτάρια πορτομπέλο μικρά

350 γρ ρικότα

60 γρ ψιλοκομμένα καρύδια

1 κλωνάρι ρίγανη (μόνο τα φύλλα) ψιλοκομμένο

2 κ.σ τριμμένη παρμεζάνα

Αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200

Aπλώνουμε πάνω σε ένα ταψί ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τα μανιτάρια με το κεφάλι προς τα κάτω πάνω στο ταψί. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ρικότα, τα καρύδια, τη ρίγανη και την παρμεζάνα και προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο.

Απλώνουμε σε κάθε μανιτάρι το μείγμα και μετά ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε τα μανιτάρια για 10 λεπτά.

Σερβίρουμε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.

Καλή απόλαυση!

* Βρες περισσότερες συνταγές στο tzispot.com