Σπαγγέτι με σκόρδο και παρμεζάνα. Μία εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή

Δεν υπάρχει πιο εύκολη και πεντανόστιμη μακαρονάδα από αυτή.

Η πιο εύκολη και συνάμα πεντανόστιμη μακαρονάδα που δοκίμασες ποτέ έχει ελάχιστα υλικά και φοβερή γεύση.

Το καλό με αυτή τη συνταγή για σπαγγέτι με σκόρδο και παρμεζάνα είναι ότι περιέχει υλικά που μπορείς να βρεις εύκολα και μαγειρεύονται σε σύντομο χρόνο. Plus tip, κάνεις και αποτοξίνωση από το κρέας, χωρίς να χάνεις καθόλου τη νοστιμιά από το πιάτο σου.

Υλικά (για δύο μερίδες)

-250 γρ. σπαγγέτι (το μισό του μισόκιλου πακέτου)

-2 μεγάλα και χυμώδη λεμόνια

-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

-5 σκελίδες σκόρδο

-1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες από κόκκινο πιπέρι

-1/3 φλιτζάνι λευκό κρασί

-πιπέρι για νοστιμιά

-2 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο

-μια χούφτα φύλλα από φρέσκο θυμάρι (περίπου 5 κλωναράκια) και λίγο ακόμα για γαρνίρισμα

-1/3 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα και λίγο ακόμα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

-Σε νερό που βράζει, ρίξε τα σπαγγέτι και άστα να βράσουν για 1' λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο στη συσκευασία. Όταν είναι έτοιμα και πριν τα σουρώσεις, φύλαξε περίπου ένα φλιτζάνι νερό για μετέπειτα χρήση. Στο μεταξύ, ψιλοκόβεις τις σκελίδες σκόρδου, κρατάς το ξύσμα από τα λεμόνια και τα στίβεις, κρατώντας το χυμό τους.

-Σε τηγάνι μεσαίου μεγέθους και σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο για περίπου 5'. Προσθέτεις το σκόρδο και ανακατεύεις μέχρι να απελευθερώσει το άρωμά του και πριν αρχίσει να παίρνει καφέ χρώμα. Προσθέτεις τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και ανακατεύεις για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα.

-Προσθέτεις το χυμό λεμονιού και το λευκό κρασί, αυξάνοντας τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή και το αφήνεις να σιγοβράσει ώσπου να πιει τα υγρά του κατά το ήμισυ, για περίπου 5'. Ρίξε μία πρέζα αλάτι και πιπέρι.

-Πρόσθεσε 2 κουταλιές της σούπας από το νερό των ζυμαρικών και το βούτυρο και σβήσε τη φωτιά όταν έχει λιώσει εντελώς. Στη συνέχεια, ρίξε τα ζυμαρικά στο σκεύος μαζί με το ξύσμα λεμονιού και την τριμμένη παρμεζάνα και ανακάτεψε μέχρι να πάει παντού η σάλτσα. Πρόσθετε σταδιακά νερό από τα ζυμαρικά όταν χρειάζεται, 1 κουταλιά της σούπας τη φορά. Δοκίμασε και πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι, εφόσον χρειάζεται.

-Σερβίρεις προσθέτοντας τριμμένη παρμεζάνα, θυμάρι και κόκκινο πιπέρι, εφόσον το επιθυμείς.

LADYLIKE SHOPPING

SHARE

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΣ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ