ΣΥΝΤΑΓΗ

Sandwiches με άλειμμα πιπεριάς, κολοκυθάκια και φρέσκια ρόκα, από την Madame Gâteaux

Ένα σωστό afternoon tea δεν είναι just about the sweet stuff. Ένα σωστό afternoon tea πρέπει να ξεκινάει με τα κατάλληλα αλμυρά, και ιδανικά με μικρά finger sandwiches, με ανάλαφρες γεύσεις, μη λιπαρές, που ταιριάζουν με το τσάι και τρώγονται εύκολα με το χέρι. Τα τρία sine qua non finger sandwiches του afternoon tea, αυτά που έχετε τις περισσότερες πιθανότητες να συναντήσετε στο μενού, είναι σίγουρα το αγγούρι με τυρί κρέμα, ο καπνιστός σολομός με κρεμ φρες και η αυγοσαλάτα με νεροκάρδαμο.

Αλλά γιατί να περιορίζουμε τη φαντασία μας και να μη δημιουργήσουμε και τις δικές μας παραλλαγές; Σήμερα, λοιπόν, φτιάξαμε αυτά τα σαντουιτσάκια με ένα άλειμμα από ψητή πιπεριά Φλωρίνης, κολοκυθάκια σοτέ και φρέσκα φύλλα ρόκας. Η συνταγή είναι πανεύκολη, γρήγορη και κατάλληλη για χορτοφάγους και vegans. Εάν θέλετε, όμως, μπορείτε να προσθέσετε και ένα αλλαντικό της αρεσκείας σας – πιστεύω ότι θα τους ταίριαζε η καπνιστή γαλοπούλα ή μια χοντρή φέτα παστράμι.

 

Υλικά:

(για 10 σάντουιτς ή 30 finger sandwiches)

20 φέτες μαύρο ψωμί του τοστ χωρίς κόρα

4 ψητές πιπεριές Φλωρίνης χωρίς φλούδα

2 κολοκυθάκια

1 χούφτα φρέσκος μαϊντανός, πολύ ψιλοκομμένος

ελαιόλαδο

ξύδι

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

φρέσκα φύλλα ρόκας, τρυφερά

 

Μέθοδος:

Στον πολυκόφτη, χτυπάμε τις πιπεριές μαζί με λίγο ελαιόλαδο και ξύδι, ώσπου να πολτοποιηθούν. Αλείφουμε την κάθε φέτα ψωμιού με τον πολτό.

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ μικρά κυβάκια. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια μαζί με τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο, ώσπου να μαλακώσουν. Μόλις κρυώσουν λίγο, βάζουμε μερικά κολοκυθάκια επάνω στις μισές φέτες ψωμιού και τα απλώνουμε ομοιόμορφα.

Τοποθετούμε από πάνω μερικά φυλλαράκια ρόκας και κλείνουμε τα σάντουιτς με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού. Κόβουμε το κάθε σάντουιτς σε τρεις λωρίδες και σερβίρουμε μαζί με το τσάι σε ένα κομψό cake stand ή πιατέλα.

Madame Gâteaux – κατά κόσμον Καλλιόπη Αναγνωστή – είναι pastry chef με ειδίκευση στο afternoon tea. Όταν δεν είναι χωμένη στην κουζίνα της ή δεν οργανώνει κάποιο vintage tea party, θα τη βρείτε σε κάποιο παλαιοπωλείο να αναζητεί τσαγιέρες για τη συλλογή της. Περισσότερες συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο site της, το facebook και το instagram.

 

Φωτογραφίες: Madame Gâteaux