ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Περίσσεψε βασιλόπιτα; Φτιάξε λαχταριστά τρουφάκια

Ίσως η πιο δυνατή στιγμή των γιορτών, εκτός από την αντίστροφή μέτρηση για την αλλαγή του χρόνου, να είναι η βασιλόπιτα και η αγωνιώδης αναζήτηση σε του φλουριού σε κάθε κομμάτι. Κι αν δεν είναι στο δικό σου; Μήπως είναι στου σπιτιού ή του Χριστού; Σηκώνεις το κομμάτι, το καρφώνεις με βλέμμα και εν συνεχεία με πιρούνι, γεμίζεις το χαλί ψίχουλα, δίνεις ψυχούλα και τελικά το βρίσκει η τρίτη ξαδέρφη που καλέσατε τελευταία στιγμή γιατί ήταν μόνη της στην Αθήνα.

Αφού ξεπέρασες τη χασούρα και θυμήθηκες τα λόγια της γιαγιάς σου ”όποιος χάνει στα χαρτιά, κερδίζει στην αγάπη”, σαν χαρτί υπολογίζεται και το φλουράκι (Ενθύμιο 2017) επανήλθες στα φυσιολογικά σου. Τόσα κομμάτια θα πάνε χαμένα; Τόσο κόπο έκανες να την φτιάξεις. Τόσα υλικά. Παιδάκια πεινάνε.

Όλα τα παραπάνω πέρασαν από το κεφάλι σου για αυτό και θα σου δώσουμε λύση. Όσα κομμάτια δε βουτήχτηκαν στο γάλα το πρώτο πρωινό του νέου έτους θα γίνουν τρουφάκια.

Γλυκό της στιγμής με μόνο 3 υλικά. Θα χρειαστείς 10 λεπτά προετοιμασίας και 30 λεπτά παγώματος. Μετά από θα μπορείς να απολαύσεις το γλυκό σου.

Υλικά

1 κουβερτούρα

3 κουταλιές της κονιάκ

κακάο

Τι κάνεις

Τρίβεις με τα χέρια σου τη βασιλόπιτα αφήνοντας και μεγάλα κομμάτια.

Σε μπεν μαρί λιώνεις την κουβερτούρα και προσθέτεις 2 κουταλιές στη βασιλόπιτα ώστε να μπορείς να την πλάσεις σε μπαλάκια.

Ρίχνεις το κονιάκ φτιάχνεις τα μπαλάκια.

Τα αφήνεις να σταθεροποιηθούν και στη συνέχεια τα περνάς από το κακάο.

Γλυκό 2017 να έχουμε!