ΣΥΝΤΑΓΗ

Η συνταγή για σπιτικά burger που πρέπει να κρατήσεις

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και για πολύωρο μαγείρεμα. Γυρίζεις από τη δουλειά και το μόνο που θες να κάνεις είναι να πέσεις στον καναπέ (με τα ρούχα) και να ξυπνήσεις το επόμενο πρωί με λουσμένα μαλλιά και άψογο μακιγιάζ. Έλα όμως που πρέπει να φτιάξεις κάτι για να φάτε. Χρειάζεσαι κάτι γρήγορο, νόστιμο και με υλικά που ήδη υπάρχουν στην κουζίνα. Καλύτερα να μείνεις νηστική παρά να βγεις για αγορές με τόση κούραση. Υπάρχει μία συνταγή που πληρεί όλες τις προϋποθέσεις που μόλις θέσαμε. Λαχταριστό burger με μπέικον, τυρί και αυγό. 

Φυσικά και θα το φτιάξεις μόνη σου. Με τη σωστή καθοδήγηση από το mamapeinao.gr θα είναι παιχνιδάκι. Πόση ώρα χρειάζεσαι προετοιμασία; 5 λεπτά και είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις το μαγείρεμα που θα κρατήσει συνολικά 20 λεπτά.

Χορταστικό και εύκολο.

Υλικά

2 ψωμάκια για hamburger κομμένα στη μέση

250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά μια φορά περασμένο από τη μηχανή αλέσεως

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ελαιόλαδο

2 φέτες τσένταρ

2 φέτες μπέικον καπνιστό

2 αυγά

3-4 φύλλα μαρούλι κατσαρό, πλυμένο και στεγνό

1 ντομάτα μικρή, κομμένη σε φέτες

1 κρεμμύδι μικρό, κομμένο σε ροδέλες

Αναλυτικές οδηγίες από το mamapeinao.gr

 

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ζυμώνουμε με τα χέρια. Φτιάχνουμε δυο μπιφτέκια.

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ψήνουμε τα μπιφτέκια για 5-8 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα πόσο ζουμερά ή καλοψημένα τα θέλουμε. Προσθέτουμε στο τηγάνι το μπέικον και το αφήνουμε να ψηθεί καλά και από τις δυο πλευρές για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε από το τηγάνι.

Καλύπτουμε τα μπιφτέκια με τις φέτες τσένταρ και τοποθετούμε το καπάκι στο τηγάνι ώστε να λιώσει το τυρί, για περίπου 3 λεπτά. Αποσύρουμε τα μπιφτέκια από τη φωτιά και φρυγανίζουμε τα ψωμάκια, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Στο ίδιο τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα αυγά μάτια, για περίπου 4 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και συναρμολογούμε το μπέργκερ.

Βάζουμε στη βάση λίγα φύλλα μαρουλιού, τις φέτες ντομάτας, τα ζουμερά μπιφτέκια, το τραγανό μπέικον και τα κρεμμύδια.Τέλος, προσθέτουμε το τηγανητό αυγό.

Καλύπτουμε τα μπέρκερ με το ψωμάκι και συνοδεύουμε με barbecue sauce και πιπεριές τουρσί.