ΣΥΝΤΑΓΗ

Η συνταγή για να πετύχεις μπισκοτένια μελομακάρονα

Αν ρωτήσεις ένα παιδάκι τι σημαίνουν τα Χριστούγεννα θα σου απαντήσει ''είναι η εποχή που ο Άγιος Βασίλης μου φέρνει δώρο γιατί ήμουν καλό παιδί όλη τη χρονιά'', αλλά αν ρωτήσεις κάποιον ενήλικα είναι πολύ πιθανό να σου πει ''γιατί επιτέλους τρώμε μελομακάρονα''.

Οκ, ναι υπάρχουν και αυτοί που θα πουν ότι τρώνε κουραμπιέδες, αλλά ποιον κοροϊδεύουμε αυτοί δεν μετράνε γιατί προτιμούν ένα γλυκό που το λένε κουραμπιέ αντί για τα φανταστικά μελομακάρονα. (Ξεδιάντροπο bullying στον κουραμπιέ, συγνώμη κουραμπιέ και εσύ μου αρέσεις).

Με την αγαπημένη μας Pastrykia (aka Δήμητρα Γραμματικάκη, περήφανη ιδιοκτήτρια της Queen Κλειούς και πρωταγωνίστρια των Keeping Up With The Pagratians), αποφασίσαμε να αφιερώσουμε ένα κυριακάτικο απόγευμα στο αγαπημένο μας χριστουγεννιάτικο γλυκό.

Έτσι αφού φόρεσα το κατάλληλο πουλόβερ για την περίσταση, μελετήσαμε τη συνταγή και ήπιαμε κρασί ακούγοντας Michael Bublé ετοιμάσαμε μπισκοτένια μελομακάρονα, σε μπουκίτσες για να πηγαίνουν πιο εύκολα κάτω (γιατί έχουμε πρόβλημα, καταλαβαίνεις).

Μελομακάρονα #pastrykia #christmas #baking #melomakarona #HoHoHo

A photo posted by Η Pastryκιά (@pastrykia) on

Μπορείς να βρεις αναλυτικά τη συνταγή στο blog της, www.pastrykia.gr