ΣΥΝΤΑΓΗ

Φέτες ανανά σε κουρκούτι για να γλείφεις τα δάχτυλα σου

Unsplash

Είναι απόγευμα είσαι ακόμα στη δουλειά και το μόνο που σκέφτεσαι είναι πότε θα γυρίσεις σπίτι να φας κάτι γλυκό. Αλλά και μόνο στη σκέψη ότι θα ανακατέψεις ένα σωρό μπολάκια, κουτάλια, πιρούνια, φόρμες φρικάρεις. Ώπα, χαλάρωσε. Εμείς σου έχουμε τη λύση με μια καθόλου απαιτητική συνταγή. Ξέρουμε τι θα φτιάξεις, εύκολα, γρήγορα και πάνω απ' όλα νόστιμα.

Ο ανανάς είναι από τη φύση του ένα από τα πιο γλυκά φρούτα και επίσης ένα από αυτά που περιέχουν πληθώρα αντιοξειδοτικών. Εκτός από πολύ βιταμίνη C, ο ανανάς περιέχει επίσης βιταμίνη Α, το β-καροτένιο, τη βρομελίνη, διάφορα φλαβονοειδή και συγκεντρώνει επίσης υψηλά επίπεδα μαγγανίου. Πιο συγκεκριμένα, για να καταλάβεις τι λέμε όλα αυτά το καθένα με τον δικό του τρόπο συμβάλλουν στην πρόληψη και καταπολέμηση πολλών προβλημάτων υγείας όπως για παράδειγμα η αρθρίτιδα ή ο καρκίνος του στόματος και του φάρυγγα.

Παράλληλα, το άφθονο μαγγάνιο που περιέχει είναι ένα από τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την υγεία των οστών μας, ενώ βοηθά επίσης την υγεία των ματιών μας και την πρόληψη και καταπολέμηση της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Τώρα, λοιπόν, που σε πείσαμε για τις ευεργετικές ιδιότητες του ανανά έλα να δούμε πώς θα φτιάξεις το σούπερ γλυκό σου.

Τι θα χρειαστείς:

6-8 φέτες ανανά

Για τον χυλό

1 κούπα αλεύρι

2 κ.γ. ζάχαρη

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 1/4 της κούπας νερό

Έξτρα

1/2 κούπα αλεύρι (για να περνάς τις φέτες του ανανά)

Λάδι για το τηγάνισμα

Κάποιο σιρόπι ή μαρμελάδα της αρεσκείας σου για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζεις τη 1/2 κούπα αλεύρι και το αφήνεις στην άκρη.

Στη συνέχεια, σ’ ένα άλλο μπολ βάζεις όλα τα στέρεα υλικά του χυλού (αλεύρι, ζάχαρη και μπέικιν πάουντερ). Τα ανακατεύεις να αναμειχθούν καλά μεταξύ τους και μετά προσθέτεις το νερό. Ανακατεύεις καλά μέχρι το μείγμα σου να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.

Βάζεις ένα τηγάνι με λάδι στη φωτιά να “κάψει” και παράλληλα ξεκινάς να φτιάχνεις τις φέτες σου.

Παίρνεις μία μία τις φέτες του ανανά, τις περνάς από το αλεύρι και έπειτα από τον χυλό σου. Επαναλαμβάνεις για όλες τις φέτες ενώ παράλληλα έχεις ξεκινήσει να τηγανίζεις όσες φτιάχνεις.

Αποσύρεις από τη φωτιά μόλις οι φέτες σου έχουν πάρει το χρυσαφένιο χρώμα που θες. Αν θέλεις μπορείς να τις στεγνώνεις σε ένα απορροφητικό χαρτί για να “τραβήξει” το περιττό λάδι.

Σερβίρεις στο αγαπημένο σου πιάτο και περιχύνεις χωρίς ενοχές με το topping της επιλογής σου.

 

Μην ξεχάσεις να βγάλεις μια ωραία φωτογραφία για το instagram και φυσικά πάνω από όλα να απολαύσεις το αριστούργημά σου.