ΣΥΝΤΑΓΗ

Έτσι θα φτιάξεις τα πιο αφράτα και νόστιμα κεφτεδάκια χωρίς τηγάνισμα

Shutterstock

Δεν ξέρω ούτε έναν άνθρωπο να μην αγαπάει τα κεφτεδάκια. Μα για σκέψου πόσο λαχταριστά είναι καθώς ακόμα αχνίζουν είτε για να τα απολαύσεις σκέτα, είτε μέσα σε σάντουιτς, είτε μαζί με μια ξεγυρισμένη μακαρονάδα, είτε με πουρέ.

Και ζεστά να μην είναι όμως, κανένα πρόβλημα. Εξάλλου τα κεφτεδάκια βρίσκονται στο top 5 των φαγητών που τρώγονται και κρύα με την ίδια ευχαρίστηση (αλλιώς πώς θα μπορούσαν να είναι το εθνικό μας φαγητό σε ταξίδια και εκδρομές;)

Όσο ωραία όμως κι αν είναι, το ότι τηγανιζονται τους στερεί πόντους και τα κατεβάζει στην κατάταξη. Τηγάνισμα σημαίνει πολλά λιπαρά (και όχι απαραίτητα καλά), πολλές -και το χειρότερο- άχρηστες θερμίδες και χοληστερίνη.

Ξέχνα ο,τι ήξερες όμως. Από σήμερα θα έχει τον τρόπο να τα απολαμβάνεις χωρίς δεύτερες σκέψεις. Εδώ, στo Ladylike, η Έφη, εκτός από ομορφιά, ξέρει να παίζει στα δάχτυλα και τη μαγειρική (αρκεί να δεις τα stories της από αυτά που μαγειρεύει τις Κυριακές) και μου έδωσε συνταγή-επανάσταση.

Λαχταριστά κεφτεδάκια που γίνονται στο φούρνο

Θα χρειαστείς:

Μισό κιλό κιμά

1 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι

2 κ.σ. λαδι

1 κ.σ. ξύδι

1 χούφτα ψίχα (βρεγμένη) (αν δεν έχεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις τριμμένη φρυγανιά)

Αλάτι/ πιπέρι

Βάζεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύεις. Πλάθεις σε μικρά σφαιρίδια (ή σε όποιο μέγεθος προτιμάς εσύ) και τα τοποθετείς σε ένα ταψί πάνω στο οποίο έχεις απλώσει αντικολλητικό χαρτί.

Εν τω μεταξύ προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 και τοποθετείς τη σχάρα στη μέση περίπου και ψήνεις για 30-40 λεπτα στους 200 βαθμούς.