ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Συνταγή για μακαρονάδα από κολοκύθι με ντομάτα και φέτα

Shutterstock

Την πρώτη φορά που μου πρότειναν να φάω μακαρόνια φτιαγμένα από κολοκύθι ακούμπησα τα δύο μου χέρια στην κοιλιά, είπα «μου δίνεις μισό λεπτάκι;» και άρχισα να γελάω πάρα πολύ δυνατά. Μέχρι που μου τα έφεραν στο πιάτο, δοκίμασα και μου κόπηκε η διάθεση γι' αστεία.

Τα ζυμαρικά από κολοκύθι είναι «ουάου». Αλήθεια. Άλλο περιμένεις (κάτι άνοστο και βαρετό) κι άλλο σου ‘ρχεται (κάτι που θέλεις να ζητήσεις και δεύτερο πιάτο).

Αν εξαιρέσεις τη διαδικασία του να τρίψεις το κολοκυθάκι σε λεπτές λωρίδες (που ομολογουμένως δεν είναι το πιο ενδιαφέρον πράγμα στον κόσμο), η συνταγή αυτή, όπως καταλαβαίνεις είναι πανεύκολη. Και εντυπωσιακή γιατί, όσο να ‘ναι, δείχνει μια μαστοριά, δείχνει ότι δεν το ξεπέταξες το θέμα.

«Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί να φάω ζυμαρικά από κολοκυθάκι ενώ υπάρχουν ωραιότατα κανονικά ζυμαρικά;», αναρωτιέσαι με το δίκιο σου αγαπητή φίλη και απαντώ.

Επειδή, εκτός από νόστιμα, έχουν τις μισές θερμίδες από τα κανονικά μακαρόνια. Επιπλέον, θα μάθεις να φτιάχνεις ένα πιάτο που θα σου χρησιμεύσει σε πολλές φάσεις της ζωής σου που θα λαχταράς κάτι απολαυστικό, αλλά πιο τίμιο απ’ άποψη λιπαρών.

Εδώ σου έχουμε μια εκδοχή απόλυτα ταιριαστή και αρμονική από θέμα γεύσεων και αρωμάτων που συνδυάζει το κολοκύθι με τη ντομάτα, τη φέτα και τα μυρωδικά.  Ζυμαρικά VS λαχανικά, 1-0.

Θα χρειαστείς:

(Για 2 πιάτα)

2 1/2 κολοκυθάκια

2 μέτριες ντομάτες (κομμένες σε χοντρά κομμάτια)  ή 10-15 ντοματίνια (κομμένα στη μέση)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

λίγο άνηθο και λίγο δυόσμο, ψιλοκομμένα

100 γρ. φέτα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Με το ειδικό εργαλείο κοπής λαχανικών ή με τον τρίφτη,  κόβεις τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές λωρίδες.

2. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτεις το σκόρδο, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο. Σωτάρεις για 2 λεπτά.

3. Προσθέτεις τα κολοκυθάκια και τη ντομάτα και συνεχίζεις το σωτάρισμα για ακόμα 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

4. Μεταφέρεις σε βαθύ πιάτο και ρίχνεις τη φέτα. Έτοιμα.