TIPS

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να βράσεις τα μακαρόνια

Τα μακαρόνια είναι ένα από τα φαγητά που μαθαίνουμε όλοι να μαγειρεύουμε ως φοιτητές και η πιο απλή μακαρονάδα του σύμπαντος (σπαγγέτι με τριμμένο τυρί δηλαδή) μας έχει βοηθήσει να μην πεθάνουμε από την πείνα τις μέρες που τελειώνει ο μισθός. Η μαγειρική μπορεί να είναι ένα σπορ που δεν εκτιμάται από όλους τους ανθρώπους ωστόσο όλοι ξέρουμε να βράζουμε μακαρόνια, σωστά; Μάλλον όχι.

Υπάρχει ένα μυστικό στο βράσιμο που θα αλλάξει τελείως ο τρόπος που βράζεις τα μακαρόνια ενώ φυσικά θα βελτιώσει σημαντικά τη γεύση τους. Ποιο είναι αυτό; Πρέπει να βράζεις τα μακαρόνια σε συγκεκριμένη ποσότητα νερού.

Ο απόφοιτος του MIT και σεφ J. Kenji Lopez-Alt κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό ύστερα από ένα πείραμα που έκανε δοκιμάζοντας τις πιο γνωστές συμβουλές για βράσιμο ζυμαρικών.

Αναλυτικά ο σωστός τρόπος είναι αυτός (για για μισό κιλό μακαρόνια)

Βράζεις 2 λίτρα νερό με ένα κ.γ αλάτι, προσθέτεις τα μακαρόνια και ανακατεύεις αμέσως. Μόλις ξεκινήσει πάλι να βράζει ανακατεύεις καλά, κλείνεις την κατσαρόλα με το καπάκι και κλείνεις το μάτι. Μετά από 1 λεπτό ανακατεύεις πάλι και χωρίς να ξεπεράσεις τον προτεινόμενο χρόνο μαγειρέματος που λέει στο κουτί των ζυμαρικών, τσεκάρεις κάθε 2 λεπτά μέχρι να δεις ότι έχουν βράσει όπως πρέπει.

Τα μακαρόνια πρέπει να είναι μαλακά αλλά να ‘κρατάνε λίγο’ στο κέντρο (να είναι αλ ντέντε δηλαδή). Για να απογειωθεί ακόμα περισσότερο η γεύση τους πρέπει να τα ανακατέψεις αμέσως με τη σάλτσα και να μην τα βουτυρώσεις, καθώς αυτό δεν θα επιτρέψει να ανακατευτούν σωστά.