ΦΑΓΗΤΟ

Πίτσα χωρίς γλουτένη γίνεται; Γίνεται!

Το Mamapeinao μας δείχνει πώς να φτιάξεις πίτσα χωρίς γλουτένη!

Υλικά

6 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη

2 κ.σ. ξηρή μαγιά στιγμιαία

1 κ.σ. αλάτι

2 κ.σ. λιναρόσπορος

2 2/3 φλιτζ. νερό χλιαρό

4 αυγά μεγάλα

1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

Στον κάδο του σταθερού μίξερ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά και τα χτυπάμε με το εξάρτημα του γάντζου. Σε μπολ αναμειγνύουμε τα υγρά υλικά, δηλ. το νερό, τα αυγά, το ελαιόλαδο και το μέλι. Τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Καλύπτουμε τον κάδο του μίξερ με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 2 ώρες.

Για να δουλέψουμε τη ζύμη, πρέπει να λαδώσουμε τα χέρια. Απλώνουμε την φουσκωμένη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη. Ανοίγουμε φύλλο πάχους περίπου 1 εκ. Ακουμπάμε τη ζύμη σε λαμαρίνα που έχουμε πασπαλίσει με καλαμποκάλευρο και αφήνουμε την πίτσα να ξεκουραστεί για 40 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230οC. Απλώνουμε στη ζύμη τα υλικά της αρεσκείας μας (σάλτσα ντομάτας, τριμμένο τυρί, μανιτάρια κλπ). Ψήνουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να χρυσίσει η ζύμη. Αν χρειαστεί, γυρίζουμε το ταψί για να ψηθεί ομοιόμορφα η πίτσα για άλλα 5 λεπτά.

Πληροφορίες

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 12 ώρες

Μαγείρεμα: 12 λεπτά

Μερίδες: 10

Διάβασε επίσης στο Mamapeinao

Κέικ καρότο με επικάλυψη κρέμας τυριού

Πεπόνι: καλοκαιρινό φρούτο με πλούσια διατροφική αξία