Αυτός είναι ο πιο νόστιμος τρόπος να φας το μπρόκολο

Νόμιζες ότι απλά τρώγεται βραστό και άνοστο; Λάθος.

Ξέρεις πόσο υγιεινό είναι, πόσο καλό μπορεί να κάνει στον οργανισμό σου, ότι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και φτωχό σε θερμίδες και, παράλληλα, ποντάρω ότι κάπου έχεις διαβάσει ότι πρόκειται για superfood. Σωστά; Και γιατί αφού τα ξέρεις όλα αυτά δεν τρως το ρημάδι το μπρόκολο παρά γυρίζεις αηδιασμένη το κεφάλι από την άλλη μεριά;

α. Γιατί σου μυρίζει άσχημα.

β. Γιατί γενικά δεν τρως βραστά λαχανικά.

γ. Γιατί όταν ήσουν μικρή οι γονείς σου σε πίεζαν να το φας.

Επιπλέον, μπορεί να υπάρχει και η περίπτωση να έχεις όλη την καλή διάθεση να το φας, αλλά να, σε εμποδίζει κάτι από τα παραπάνω. Κι αν σου λέγαμε ότι σου βρήκαμε μια συνταγή που θα διαγράψει κάθε αμφιβολία και δεύτερη σκέψη;

Μέχρι σήμερα ήξερες ότι το μπρόκολο τρώγεται βραστό και συνήθως ως συνοδευτικό σε ζυμαρικά, κρέας ή πουλερικά. Ναι, αλλά πραγματικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να το βάζεις έτσι στο πιάτο σου όταν μπορείς να το απολαύσεις στην ψητή και 100 φορές πιο νόστιμη εκδοχή του.

Να σου συστήσουμε το ψητό μπρόκολο με λεμόνι και παρμεζάνα, μια συνταγή που βρήκαμε από τη food Youtuber The Stay At Home Chef .

 

Υλικά:

2 μεγάλα κεφάλια μπρόκολο, κομμένα σε μπουκετάκια 

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες σε λεπτές φέτες 

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Τρίμμα και χυμό από 1 λεμόνι

1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα (ή άλλο κίτρινο τυρί της επιλογής σου)

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετείς τα μπουκέτα μπρόκολου σε ένα ταψί  και σε διάφορα σημεία βάζεις τις φέτες σκόρδου. Περιχύνεις με το ελαιόλαδο, ρίχνεις αλάτι και πιπέρι.

2. Ψήνεις στους 190 βαθμούς μέχρι το μπρόκολο να γίνει τραγανό (δηλαδή για περίπου 15-20 λεπτά).

3. Όταν το βγάλεις από το φούρνο, ρίχνεις χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το τυρί παρμεζάνας Σερβίρεις όσο ακόμα είναι ζεστό!

Δοκίμασέ το και αν δεν εκπλαγείς ευχάριστα με τη γεύση, να μη με λένε Ξένια.

LADYLIKE SHOPPING

SHARE

Clinique Beautylike

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ