ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για το πιο λαχταριστό burger με τις μισές θερμίδες

Σε κάμω εικόνα. Πέρασες ένα Σαββατοκύριακο βουτηγμένη μέσα στη γευστική ακολασία. Έφαγες κι ήπιες παραπάνω από το υποτιθέμενο κανονικό και από χθες το βράδυ έχεις ορκιστεί σε αιώνια, απαράβατη, μέχρι δακρύων δίαιτα. Κι έρχομαι τώρα εγώ και σου πλησιάζω στα μούτρα ένα burger. Μα δεν ντρέπομαι;

Όχι, γιατί η παρακάτω συνταγή έχει τις μισές θερμίδες ενός κλασικού burger. Δηλαδή από τις 650-700 πέφτουμε υπέροχα στις 320- εντάξει χωρίς τις πατάτες τηγανητές στο πλάι, εννοείται. Ένα πλήρες γεύμα που συνδυάζεται με φρέσκια σαλάτα.

Υλικά (για 8 μπιφτέκια)

500 γρ. άπαχος κιμάς μοσχαρίσιος ή γαλοπούλα

500 γρ. κολοκύθια τριμμένα

2 ασπράδια αβγού

Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κανέλα, μοσχοκάρυδο

Υλικά για το burger

2 φέτες ψωμί του τοστ ολικής αλέσεως ή ψωμάκια burger σικάλεως

1 κ.τ.σ μουστάρδα

ντομάτα

μαρούλι

ρόκα

αγγούρι (φρέσκο ή τουρσί)

Εκτέλεση

Ρίχνεις σ’ ένα μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ανακατεύεις μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Πλάθεις τα μπιφτέκια σε μεσαίο μέγεθος (όχι πολύ μεγάλα) και τα ψήνεις στο γκριλ, αρχικά σε πολύ δυνατή φωτιά, την οποία χαμηλώνεις όταν πάρουν χρώμα. Όταν γίνουν- προσοχή, να είναι ζουμερά κι όχι στεγνά, προσθέτεις ανάμεσα στα ψωμάκια τη μουστάρδα, τα αγγουράκι, το μπιφτέκι, το μαρούλι, τη ντομάτα.

Καλή όρεξη!