TIPS

Το κόλπο για να μη μαυρίζει το αβοκάντο που έχεις κόψει

Είναι το λαχανικό χάρη στο οποίο νιώθεις (ακόμα πιο) περήφανη για τις σαλάτες σου (και το προφίλ σου στο Instagram). Το απαλό και κρεμώδες αβοκάντο δίνει άλλη χάρη στα γεύματα μέσα στα οποία μπαίνει. Υπάρχει όμως ένα μικρό πρόβλημα.

Ξεπερνώντας το γεγονός ότι πρέπει να κάνεις υπομονή για να το χρησιμοποιήσεις (εντάξει πες αυτό το έχουμε αποδεχτεί), το δεύτερο «αρνητικό» του είναι ότι μία που το ‘κοψες, μία που μαύρισε.

Έτσι όταν πας να το ξαναπάρεις από το ψυγείο, δεν θυμίζει πολλά από την ζωντανή, πράσινη φρεσκοκομμένη εκδοχή του, αλλά κάτι μίζερο και μαραμένο. Αν και δεν υπάρχει κίνδυνος να το φας κι έτσι, δεν είναι αυτό που θα λέγαμε «δελεαστικό». Τι μπορείς να κάνεις για να αποτρέψεις το μαύρισμα;

Αντί να το τυλίξεις απλώς με ένα αλουμινόχαρτο ή μια πλαστική μεμβράνη, βάλε την ποσότητα που έχει μείνει μέσα σε ένα τάπερ μέσα στο οποίο θα έχεις κι ένα μισό κρεμμύδι. Κλείσε καλά το καπάκι και τοποθέτησέ το στο ψυγείο. Οι ενώσεις θείου που απελευθερώνει το κρεμμύδι βοηθούν στο να διατηρηθεί το χαρακτηριστικό του χρώμα και, παραδόξως, το αβοκάντο δεν απορροφά την οσμή του κρεμμυδιού. Win win situtation δηλαδή.