TIPS

6 παράξενοι τρόποι για να χαλαρώσεις σε δευτερόλεπτα

Αν κάνεις πως δεν συμβαίνει και παραβλέπεις το γεγονός ότι αγχώνεσαι, το στρες είναι αρκετά επικίνδυνο, αφού πέρα από τις κρίσεις πανικού μπορεί να σε οδηγήσει σε αρκετά περίεργα κομμάτια, ψυχολογικά.

Άσχετα με την αιτία που στο προκάλεσε, το άγχος είναι καλύτερα να το αποβάλεις όταν δημιουργείται και να μην το αφήνεις να διαιωνίζεται. Εφάρμοσε τα ακόλουθα tips και σίγουρα θα δεις αλλαγή στη διάθεσή σου.

1. Προσποιήσου ότι χαμογελάς

Ιδανικά θα θέλαμε να είναι αληθινό, αλλά ακόμα και το ψεύτικο μπορεί να μειώσει το άγχος σου σε δευτερόλεπτα και να σε κάνει να νιώσεις πιο χαλαρή, αφού ξεγελάει τον εγκέφαλό σου ότι είσαι χαρούμενη.

2. Φύσα πάνω στον αντίχειρά σου

Βάλε τον αντίχειρά σου στο στόμα και φύσα. Αυτό, ενεργοποιεί κάτι που ονομάζεται πνευμονικό νεύρο, κι εκείνο με τη σειρά του μειώνει τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή σου πίεση.

3. Μάσα τσίχλα

Το να μασάς τσίχλα ενώ έχεις άγχος, έχει αποδειχθεί ότι το μειώνει σε οποιαδήποτε κατάσταση και μπορεί να σε οδηγήσει σε μια συνολικά πιο θετική διάθεση.

4. Πάρε μια βαθιά ανάσα

Για αρχή προσπάθησε να μειώσεις τον ρυθμό της αναπνοής σου και στη συνέχεια να εισπνεύσεις μέχρι να γεμίσουν οι πνεύμονές σου. Έπειτα μπορείς να εκπνεύσεις αργά. Αναπνέοντας έτσι, θα μειώσεις τον καρδιακό ρυθμό σου και θα ενεργοποιήσεις το παρασυμπαθητικό νευρικό σου σύστημα, το οποίο ελέγχει την ανταπόκριση που έχεις στη χαλάρωση, δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο το σώμα σου ανακουφίζεται από το στρες.

5. Στάσου δίπλα σε ένα φυτό

Αν απλά έχεις γύρω σου φυτά και γλάστρες, μπορείς να χαλαρώσεις και να μειώσεις το στρες σου άμεσα. Μια έρευνα του πανεπιστημίου Washington State έδειξε ότι η παρουσία φυτών σε χώρο γραφείου, ρίχνει αμέσως την αρτηριακή πίεση, ενώ αυξάνει και την παραγωγικότητα.

6. Πιες πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι περιέχει θειανίνη, ένα αμινοξύ που έχει βρεθεί ότι αντισταθμίζει τις επιδράσεις της καφεΐνης. Δεδομένου ότι η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει τον καρδιακό σου ρυθμό και την συνολική σου ανταπόκριση στο στρες, το να πιείς πράσινο τσάι είναι ένας τέλειος τρόπος να εξουδετερώσεις την αντίδραση του σώματός σου σε αγχωτικές καταστάσεις.