TIPS

5 συνήθειες που βλάπτουν την υγεία σου

Σε μια κοινωνία που οι ρυθμοί τρέχουν και μαζί με αυτούς κι εμείς, είναι πολύ δύσκολο να έχουμε στο μυαλό μας ένα «βιβλιαράκι κανόνων» με πράγματα που πρέπει και δεν πρέπει να κάνουμε επειδή είναι βλαβερά για την υγεία μας.

#1 Μοιράζεσαι προϊόντα προσωπικής υγιεινής

Είτε αυτή λέγεται κολλητή, είτε σύντροφος δε σημαίνει ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δικά τους προϊόντα υγιεινής όπως για παράδειγμα οδοντόβουρτσες και ξυραφάκια. Τα βακτήρια καραδοκούν και στις δυο περιπτώσεις ενώ μην ξεχνάς τα υπολείμματα από τρίχες που ενδεχομένως έχουν μείνει στις λεπίδες.

 

#2 Τρως τα νύχια σου

Ό,τι υπάρχει κάτω από τα νύχια σου μεταφέρεται με μια και μόνο κίνηση στο στόμα σου. Τα βακτήρια που υπάρχουν στα χέρια σου εισχωρούν στο εσωτερικό του οργανισμού σου με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος μόλυνσης.

 

#3 Η έλλειψη ύπνου

Οι ειδικοί δεν μας λένε τόσα χρόνια άδικα πως πρέπει να κοιμόμαστε τουλάχιστον ένα οκτάωρο καθημερινά. Ήξερες ότι η χρόνια στέρηση ύπνου προκαλεί αύξηση της αρτηριακής πίεσης, παχυσαρκία, εγκεφαλικά επεισόδια, ακόμη και εμφράγματα;

 

#4 Κάνεις «κρακ» στο λαιμό ή σε άλλα σημεία του σώματός σου

Ο χαρακτηριστικός αυτός ήχος προέρχεται από την απελευθέρωση αερίων από τις αρθρώσεις. Μπορεί να προκαλεί μία ευχάριστη αίσθηση, ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς όταν γίνεται συχνά, μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση της περιοχής γύρω από τους συνδέσμους και σταδιακή φθορά, που είναι δυνατόν να εξελιχθεί σε αρθρίτιδα.

 

#5 Δαγκώνεις το μολύβι σου

Κάθε φορά που βάζεις ένα μολύβι στο στόμα σου εκτός από τον κίνδυνο της μόλυνσης με όλα αυτά τα βακτήρια που αφήνεις να μπουν στο στόμα σου, πρέπει να ξέρεις επίσης, πως  μπορείς να τραυματίσεις τα ούλα σου αλλά και το μαλακό δέρμα της στοματικής κοιλότητας.