ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Να τι μπορεί να πάθεις αν δεν επισκέπτεσαι έγκαιρα την τουαλέτα

Αν και είναι θέμα που δύσκοα συζητά κανείς, η σχέση σου με την τουαλέτα είναι καμια φορά πιο σημαντικήκι από τη σχέση με το αγόρι σου. Γιατί; Γιατί ο μεν μπορεί ας πούμε να πληγώσει τα αισθήματά σου μια μέρα, αλλά η δε μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα υγείας.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να επισκέπτεσαι την τουαλέτα (και εννοώ για το νούμερο δύο), όταν νιώθεις την ανάγκη να το κάνεις. Αυτός είναι ο τρόπος του οργανισμού σου να αποβάλλει τοξίνες και ό,τι δε χρειάζεται και θέλει να πετάξει. Πρόκειται για οτιδήποτε έχει απομείνει μετά την πέψη. Το στομάχι, το λεπτό και το παχύ έντερο απορροφούν τα θρεπτικά συστατικά απ ό,τι τρως και ό,τι πίνεις και τα υπόλοιπα πρέπει να τα ξεφορτωθείς.

Δεν είναι συγκεκριμένη η συχνότητα με την οποία πρέπει να επισκέπτεσαι την τουαλέτα. Όταν όμως νιώθεις την ανάγκη να το κάνεις, πρέπει να το κάνεις. Όσο περισσότερο κρατάς μέσα σου τα περιττώματα, τόσο περισσότερες οι αρνητικές επιπτώσεις για τον οργανισμό σου. Οι κράμπες στο στομάχι και η δυσκοιλιότητα είναι μόνο μερικά από αυτά, αφού το υγρό του εντέρου απορροφάται με την πάροδο του χρόνου και αφήνει τα στερεά να γίνουν πιο συμπαγή.

Αν έχεις να πας για το νούμερο δύο για δύο η περισσότερες εβδομάδες, πρέπει να δεις έναν γιατρό.